Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δυσαρέσκεια Δήμου Λάρνακας με ΟΚΥΠΥ
Δυσαρέσκεια Δήμου Λάρνακας με ΟΚΥΠΥ

Δυσαρέσκεια Δήμου Λάρνακας με ΟΚΥΠΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δυσφορία επικρατεί στο Δήμο Λάρνακας για την καθυστέρηση που, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, παρατηρείται στην μεταφορά των υπηρεσιών του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) από το κτήριο του παλιού νοσοκομείου στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Η μετακίνηση των υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ είναι αναγκαία, προκειμένου ο δήμος να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα ανάπλασης του κτηρίου, ώστε να γίνει το νέο  δημοτικό μέγαρο της πόλης. Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ο δήμος είναι έτοιμος ώστε τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο να προκηρύξει τα κατασκευαστικά έργα ανάπλασης του ιστορικού κτηρίου, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

Όπως ανέφερε, η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη και από πλευράς Δήμου Λάρνακας δεν υπάρχει πια καμία εκκρεμότητα όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο. Η μόνη καθυστέρηση που παρατηρείται, σημείωσε ο κ.Βύρας, είναι η μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ από το ισόγειο του παλιού νοσοκομείου στην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

«Είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η μετακίνηση των υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ και περιμένουμε αυτή η απόφαση να υλοποιηθεί, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα μετατροπής του παλιού νοσοκομείου σε νέο δημαρχείο. Για τον σκοπό αυτό είμαστε σε διαρκή επαφή με τον Διευθυντή του Οργανισμού και ασκούμε πιέσεις ώστε αυτή η μετακίνηση να επιτευχθεί το συντομότερο. Έχουμε διαβεβαιώσεις από πλευράς ΟΚΥπΥ ότι σύντομα θ’ ανακοινωθούν τα χρονοδιαγράμματα μεταφοράς των υπηρεσιών στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου», συμπλήρωσε ο Α. Βύρας.

Η μελέτη

Υπενθυμίζουμε, ότι η τελετή υπογραφής της συμφωνίας μίσθωσης του παλαιού νοσοκομείου Λάρνακας προς τον δήμο για σκοπούς μετατροπής του σε νέο δημοτικό μέγαρο έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο. Στη σύμβαση μίσθωσης του παλαιού νοσοκομείου ενεπλάκη το Υπουργείο Εσωτερικών, το Ίδρυμα «Κληροδότημα Ευανθίας I. Πιερίδου για το Νοσοκομείο Λάρνακας» και ο Δήμος Λάρνακας. Η μελέτη που έχει γίνει προνοεί αποκατάσταση των διατηρητέων οικοδομών, αποκατάσταση ή κατεδάφιση υφιστάμενων οικοδομών που δεν είναι διατηρητέες, είτε συμπλήρωση αυτών με νέες.

Η μελέτη περιλαμβάνει, επίσης, την διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του κτηρίου, δηλαδή χώρους στάθμευσης, πρασίνου κ.α., σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες επιστημονικά και νομοθετικά μεθόδους και κανονισμούς. Η δαπάνη για μετατροπή του παλιού νοσοκομείου σε νέο δημοτικό μέγαρο υπολογίζεται να φτάσει τα εξίμισι εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λάρνακας, η αποκατάσταση του παλιού νοσοκομείου θα γίνει σύμφωνα με σύγχρονες τεχνικές, συμβατές με τα παραδοσιακά υλικά σε ότι αφορά τις διατηρητέες οικοδομές. Εξαίρεση αποτελεί το κτήριο των εξωτερικών ιατρείων που βρίσκεται στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα.

 

Send this to a friend