Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την πρώτη παραλία χωρίς πλαστικά απέκτησε η επαρχία Λάρνακας! Είναι η παραλία  «Γιαννάδες» στην Ορόκλινη, η οποία θεωρείται μία από τις πιο πολυσύχναστες στην ευρύτερη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια.

Η πρωτοβουλία κατέστη δυνατή μέσω του προγράμματος «Keep Our Sand and Sea Plastic Free» και η τελετή απονομής του σήματος διάκρισης «Παραλία χωρίς πλαστικά» έγινε χθες το πρωί στην ακτή «Γιαννάδες, στην παρουσία τοπικών φορέων.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον ευρύτερο στόχο για επίτευξη της τουριστικής αειφορίας, αφού είναι γνωστές οι αρνητικές επιπτώσεις της πλαστικής ρύπανσης στη θάλασσα, στα θαλάσσια όντα και στην ανθρώπινη υγεία.

 

Πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του κατασκευαστικού συμβολαίου για την εκτέλεση του έργου «Δημοτικό Πάρκο ΣΑΛΙΝΑ», το οποίο προγραμματίζεται να γίνει στο χώρο της πρώην κατοικίας του επάρχου και του αστυνομικού διευθυντή.

Το πάρκο «Σαλίνα» θα δημιουργηθεί στα πλαίσια της προσπάθειας για δημιουργία ή ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη.

Ο σχεδιασμός του πάρκου θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας, ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος, βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, κατάλληλη τοπιοτέχνηση κι ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο.

Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, ενώ με την ολοκλήρωσή του το πάρκο θα μπορεί να προσελκύει ντόπιους και ξένους επισκέπτες, κάθε ηλικίας.

Θα διαθέτει, ακόμα, διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑμεΑ.

Το κόστος θα πλησιάσει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα με διάρκεια 18 μήνες.

 

 

Send this to a friend