Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γιόρτασαν τα 10χρονα τους οι “Μικροί Ρεμπέτες” και ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του… (pics-videos)
Γιόρτασαν τα 10χρονα τους οι “Μικροί Ρεμπέτες” και ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του… (pics-videos)

Γιόρτασαν τα 10χρονα τους οι “Μικροί Ρεμπέτες” και ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του… (pics-videos)

Έκλεισε δέκα χρόνια ζωής η νεανική χορωδία «Μικροί Ρεμπέτες» και γιόρτασαν σε ένα πανηγυρικό κλίμα τα 10χρονα τους στην Ταβέρνα «Ρόπας» στο Παραλίμνι η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο ο οποίος διασκέδασε με τη ψυχή του. Το παρών του έδωσε και ο άρχοντας της Κυπριακής Παράδοσης Μιχάλης Χατζήμιχαηλ.

Για όσους δεν γνωρίζουν η χορωδία με τους Mικρούς Ρεμπέτες δημιουργήθηκε το 2013. Αποτελείται κατά κύριο λόγο από παιδιά ηλικίας 10 – 18 ετών τα οποία προέρχονται από όλη την Επαρχία Αμμοχώστου. Η δημιουργία της προήλθε από την αγάπη του κ. Γιώργου Δημητρίου για τη μουσική και από το όραμά του για τη δημιουργία ενός μουσικού συνόλου που θα απασχολεί τα παιδιά. Ο κ. Δημητρίου ανέλαβε τη διεύθυνση της Χορωδίας αφιλοκερδώς και εντελώς εθελοντικά εμπνέοντας, παράλληλα, τους μικρούς χορωδούς με τις γνώσεις του για την ελληνική “καλή” μουσική. Ήδη η Χορωδία έχει εμφανιστεί σε προγράμματα εκδηλώσεων τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Έχουν προσκληθεί και τραγούδησαν σε τηλεοπτικές εκπομπές ενώ ανέβασαν στα 10 χρόνια από την ίδρυσης τους πάνω από 70 μουσικοχορευτικές παραστάσεις με συμμετοχή χορευτικών συνόλων της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Θεωρείται ότι είναι η πρώτη νεανική χορωδία που ασχολείται αποκλειστικά με το ρεμπέτικο τραγούδι πανελλήνια. Όσο αφορά τους μουσικούς που συνοδεύουν τους Μικρούς Ρεμπέτες είναι όλοι αριστήν στο είδος του ρεμπέτικου. Μεγάλες στιγμές των Μικρών Ρεμπετών οι συνεργασίες με τον βιρτουόζο του μπουζουκιού, Γιάννη Πολυκανδριώτη η συμμετοχή σε παραστάσεις της Ρεμπέτισσας Μαριώς με τον άρχοντα της Κυπριακής Παράδοσης Μιχάλη Χατζιημιχαήλ και με τον Δημήτρη Φανή στην μουσικοχορευτική παράσταση ΟΛΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ 3/2019.

«Θερμά συγχαρητήρια  σε όλους τους Μικρούς Ρεμπέτες  μου και στους εξαίρετους μουσικούς  μου για την άψογη μουσική  βραδιά  που ζήσαμε  επί ευκαιρία των 10 χρόνων  από την δημιουργία της  νεανικής  χορωδίας  μικροί Ρεμπέτες.  Σε ένα γεμάτο μαγαζί  και με κόσμο  γνωστό  και άγνωστο  οι μικροί Ρεμπέτες  έρμηνευσαν  γνωστά  ρεμπέτικα  τραγούδια  του Μάρκου  Βαμβακάρη,  του Βασίλη Τσιτσάνη,  του Μανώλη  Χιώτη  του Γιώργου Ζαμπέτα και πολλών  άλλων  λαϊκών  παραδοσιακών μας δημιουργών.  Η ιστορία  συνεχίζεται  με μαγικές  φωνές  όπως  εμείς ξέρουμε  καλύτερα.  Μπράβο  σας και ευχαριστούμε πολύ  τον κόσμο  που  μας τίμησε με την παρουσία του» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο πρωτεργάτης και δημιουργός της χορωδίας Γιώργος Δημητρίου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση πατήστε ΕΔΩ. 

“Ελάτε και εσείς στην παρέα μας…”

 

Send this to a friend