Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Λιβαδιών Λάρνακας στην ημερίδα «ΑΓΓΙΖΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (φώτο)
Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Λιβαδιών Λάρνακας στην ημερίδα  «ΑΓΓΙΖΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (φώτο)

Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Λιβαδιών Λάρνακας στην ημερίδα «ΑΓΓΙΖΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (φώτο)

Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Λιβαδιών Λάρνακας, μαζί με την καθηγήτρια της βιολογίας Μαρία Κυριάκου, συμμετείχαν στην 5η κατά σειρά ημερίδα με θέμα «Αγγίζω την Υγεία 2023» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η συγκεκριμένα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να παράσχει ευκαιρίες για περαιτέρω εκπαίδευση σε μαθητές, το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών και η Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Χημικών και τον Σύνδεσμο Φυσιογνωστών Βιολόγων Καθηγητών Κύπρου,  πραγματοποίησε και φέτος την πέμπτη κατά σειρά ημερίδα με θέμα «Αγγίζω την Υγεία» 2023!

Η Ημερίδα  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και απευθυνόταν σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα των Επιστημών Ζωής και Υγείας και κατ’ επέκταση για τα συναφή προγράμματα σπουδών  όπως:

Βιολογία του Ανθρώπου, Διατροφολογία & Διαιτολογία, Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Φαρμακευτική και Επιστήμη του Αθλητισμού.

Στόχος της Ημερίδας ήταν  να ενθαρρύνει τους νέους να γνωρίσουν τις επιστήμες αυτές καλύτερα και να εξερευνήσουν, μέσω εργαστηριακών ασκήσεων, την πρακτική πλευρά της κάθε επιστήμης.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας υπό την επίβλεψη των καθηγητών της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας.

«Η πολυθεματική φύση της Σχολής προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για να γνωρίσει ο μελλοντικός φοιτητής τον τομέα της υγείας», ανέφερε ο Κοσμήτορας της Σχολής, Δρ. Κυριάκος Φελέκκης.

Οι μαθητές περάσανε  έτσι μια δημιουργική μέρα  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους σε καθηγητές της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας για θέματα σπουδών, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές στον τομέα της υγείας.

Send this to a friend