Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών, βάρους 17 κιλών σχεδόν προχώρησε η Αστυνομία μετά από έλεγχο στις αποσκευές 33χρονης που αφίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η ποσότητα 13 συσκευασιών τυλιγμένες με κολλητική ταινία εντοπίστηκε μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με Τελωνειακούς Λειτουργούς, στις αποσκευές της γυναίκας.

Πρόκειται για επιβάτιδα με υπηκοότητα Νοτίου Αφρικής, που είχε αφιχθεί από τη Νότια Αφρική μέσω Καίρου.

Χθες προσήχθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον της εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης της για περίοδο 8 ημερών.

 

Φωτιά ξέσπασε στις 6:00 το πρωί του Σαββάτου σε εγκαταλελειΜαθητμμένο υποστατικό της ΕΔΕΚ στο Τσιακκιλερό.

Από την πυρκαγιά το εν λόγω υποστατικό καταστράφηκε ολοσχερώς. Για την κατάσβεση της φωτιάς έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρων και αναπνευστικών συσκευών, ενώ ανταποκρίθηκαν δυο στελεχωμένα οχήματα από τον Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας.

Από τις εξετάσεις διαφάνηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

 

Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Λιβαδιών Λάρνακας, μαζί με την καθηγήτρια της βιολογίας Μαρία Κυριάκου, συμμετείχαν στην 5η κατά σειρά ημερίδα με θέμα «Αγγίζω την Υγεία 2023».

Η συγκεκριμένα ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών, τη Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Χημικών και τον Σύνδεσμο Φυσιογνωστών Βιολόγων Καθηγητών Κύπρου, απευθυνόταν σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα των Επιστημών Ζωής και Υγείας και κατ’ επέκταση για τα συναφή προγράμματα σπουδών  όπως:

Βιολογία του Ανθρώπου, Διατροφολογία & Διαιτολογία, Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Φαρμακευτική και Επιστήμη του Αθλητισμού.

Στόχος της Ημερίδας ήταν  να ενθαρρύνει τους νέους να γνωρίσουν τις επιστήμες αυτές καλύτερα και να εξερευνήσουν, μέσω εργαστηριακών ασκήσεων, την πρακτική πλευρά της κάθε επιστήμης.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας υπό την επίβλεψη των καθηγητών της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας.

 

Send this to a friend