Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Αραδίππου
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Αραδίππου

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Αραδίππου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Φρικτό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί ο 56χρονος Σταύρος Ιωακείμ, κάτοικος Λάρνακας, σε φοβερό εργατικό ατύχημα που συνέβη σ’ εργοστάσιο της Βιομηχανικής Περιοχής Αραδίππου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση εργασίας, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται χτυπήθηκε από γυάλινη πλάκα η οποία θρυμματίστηκε, μπροστά στα έντρομα μάτια του αδελφού του, ο οποίος ήταν παρών στην σκηνή.

Ο Ιωακείμ μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ειδοποιήθηκε και το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να διενεργηθούν εξετάσεις για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες γινόταν η μεταφορά της γυάλινης πλάκας πριν από το μοιραίο.

Η ανώτερη λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα δήλωσε ότι το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στις 9.30 χθες το πρωί σ’ εργοστάσιο επεξεργασίας κι εγκατάστασης γυαλιών. «Απ’ ότι φαίνεται από τις προκαταρτικές εξετάσεις, στην προσπάθεια να μετακινηθεί μεγάλη πλάκα γυαλιού, αυτή έσπασε με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τον 56χρονο και να του προκαλέσει αιμορραγία που αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή του.

Εξετάζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο υπήρξαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας και να ληφθούν οι ανάλογες ενέργειες», σημείωσε η κ.Τσουλόφτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του δυστυχήματος στην σκηνή βρισκόταν και ο αδελφός του 56χρονου, που είναι ιδιοκτήτης του εργοστασίου.

Η Αστυνομία απέκλεισε την σκηνή και ξεκίνησε εξετάσεις, ενώ άρχισε τη λήψη καταθέσεων από τη διεύθυνση και το εργατικό προσωπικό του εργοστασίου, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα.

Send this to a friend