Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής γυαλιού στην βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, έχασε τη ζωή του ο Σταύρος Ιωακείμ, 57 ετών, κάτοικος Λάρνακας.

Συγκεκριμένα το θανατηφόρο ατύχημα σημειώθηκε όταν κατά τη διαδικασία μετακίνησης ενός γυαλιού, αυτό διέφυγε από τα χέρια των εργατών, με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί και να τραυματιστεί θανάσιμα ο 57χρονος.

Η αστυνομία σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Λάρνακας» άρχισαν εξετάσεις για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες σημειώθηκε το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

 

Άσκηση πραγματοποίησε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών LAFS του αεροδρομίου Λάρνακας. Το σενάριο προέβλεπε Διαρροή σωλήνα προμήθειας υγρών καυσίμων σε βυτιοφόρο, ανάφλεξη και τραυματισμό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή οι συγκεκριμένες ασκήσεις είναι πολύ σημαντικές και διεξάγονται αυτή τη περίοδο πολύ εντατικά σε εγκαταστάσεις διαβαθμισμένης υψηλής επικινδυνότητας.

Στόχος είναι να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των υπαλλήλων, να δοκιμαστούν τα σχέδια δράσης και εκεί όπου υπάρχουν ελλείψεις να συμπληρωθούν.

 

Άρχισε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, η διαδικασία έκδοσης Κούρδου, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Λάρνακας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τις γερμανικές αρχές, σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Μετά από αίτημα του δικηγόρου του 49χρονου, δόθηκαν οδηγίες από το Δικαστήριο όπως μεταφραστούν σε καταληπτή γλώσσα, τα έγγραφα που στάλθηκαν από τη Γερμανία, για σκοπούς απόδειξης του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται που είναι συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση».

Το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη 21 Μαρτίου ως ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας. Ο 49χρονος τελεί υπό κράτηση και σήμερα Παρασκευή το Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του μέχρι την ημέρα που θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι έξω από το Δικαστήριο Λάρνακας βρέθηκαν χθες 25 περίπου άτομα, άνδρες και γυναίκες οι οποίοι, κρατώντας κουρδικές σημαίες και σημαίες με τη φωτογραφία του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Send this to a friend