Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έργα υποδομής στη Λάρνακα σκαλώνουν λόγω ανύπαρκτου ενδιαφέροντος από εργολάβους, εξαιτίας, κυρίως, της κατακόρυφης αύξησης των τιμών στα κατασκευαστικά υλικά.

Τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Καμάρες – Βεργίνας και το μεγάλο πάρκο στον κυβερνητικό οικισμό Τσιακκιλερού είναι δύο έργα που καθυστερούν την δεδομένη στιγμή, εξαιτίας του πενιχρού ενδιαφέροντος από πλευράς εργοληπτικών εταιρειών. Παλαιότερα, παρόμοια τύχη είχαν το πάρκο «Σαλίνα» και οι ξύλινες αποβάθρες στο Μακένζι.

Όσον αφορά το πάρκο Τσιακκιλερού, είναι χαρακτηριστικό πως από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε δύο φορές το έργο, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον από εργολάβους. Ως εκ τούτου, την περασμένη Πέμπτη επαναπροκήρυξε το έργο για 3η φορά, με την ελπίδα να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χώρος εκδηλώσεων – αναψυχής Τσιακκιλερού προκηρύχθηκε για πρώτη φορά στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 μ’ εκτιμώμενη δαπάνη τις 900 χιλιάδες ευρώ.  Στο μεταξύ, πρόβλημα προκύπτει και με τα αντιπλημμυρικά έργα που εξαγγέλθηκαν για «θωράκιση» των περιοχών Καμάρες και Βεργίνας, στα όρια των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου.

Έργα, τα οποία καθυστερούν εδώ και περίπου μια οκταετία. Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε στις 9 περασμένου Ιανουαρίου πήρε απρόσμενη τροπή, καθότι με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) διαπίστωσε ότι μόλις μία προσφορά υποβλήθηκε.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη και έτυχε ενημέρωσης από τους εργολάβους, σχετικά με την πορεία των εργασιών, για τα έργα της αποκατάστασης, βελτίωσης και εξωραϊσμού των προσόψεων των κτιρίων της οδού Πιαλέ Πασά στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και της δημιουργίας του Πάρκου Καλλιτεχνών «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» Οι εργασίες στα έργα προχωρούν κανονικά και ήδη η εξέλιξη τους είναι εμφανής.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τους πρώτους μήνες του 2024.

Send this to a friend