Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αυτοψία Βύρα στα έργα ανάπλασης στη Λάρνακα
Αυτοψία Βύρα στα έργα ανάπλασης στη Λάρνακα

Αυτοψία Βύρα στα έργα ανάπλασης στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εμφανής είναι η διαφορά, από αισθητικής άποψης, στα έργα που εκτελούνται στην πολυσύχναστη παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, στο πλαίσιο ανάπλασης κι εξωραϊσμού των προσόψεων όλων των κτηρίων.

Ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας, συνοδευόμενος από αρμόδιους λειτουργούς του δήμου, επισκέφθηκε το εργοτάξιο και είδε επί τόπου την πρόοδο των εργασιών, ενώ ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πορεία των έργων, αφού με την ολοκλήρωσή τους, αρχές του επόμενου χρόνου, θ’ αλλάξει ολοκληρωτικά όψη το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι μέχρι την επερχόμενη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, οι βελτιωτικές εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σ’ ένα σημαντικό κομμάτι του δρόμου.

Τα έργα ανάπλασης των προσόψεων στα υποστατικά που βρίσκονται επί της Πιαλέ Πασά θεωρούνται άκρως σημαντικά για την εικόνα που εκπέμπει η Λάρνακα στα μάτια των ξένων επισκεπτών, αφού πρόκειται για τον δρόμο που ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με την τουριστική περιοχή Μακένζι.

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε, επίσης, το υπό κατασκευή πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», το οποίο κατασκευάζεται σε χώρο πλησίον της Πιαλέ Πασά.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, πρόκειται για δύο σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις εργασίες να προχωρούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί.

«Οι κατασκευαστικές εργασίες στα υπό αναφορά έργα προχωρούν κανονικά και ήδη η εξέλιξή τους είναι εμφανής», αναφέρει ο δήμος. Τόσο ο εξωραϊσμός των προσόψεων επί της Πιαλέ Πασά, όσο και το πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» δύναται να συγχρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 και από την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσα από την Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης των Αλιευτικών Περιοχών της Αναπτυξιακής Εταιρίας Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Και τα δύο έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τους πρώτους μήνες του 2024.

 

Send this to a friend