Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Έρευνα για την αντίληψη των νέων της Κύπρου, ηλικίας 13 – 30 αναφορικά με τα Γαλάζια Επαγγέλματα
Έρευνα για την αντίληψη των νέων της Κύπρου, ηλικίας 13 – 30 αναφορικά με τα Γαλάζια Επαγγέλματα

Έρευνα για την αντίληψη των νέων της Κύπρου, ηλικίας 13 – 30 αναφορικά με τα Γαλάζια Επαγγέλματα

Ο MKO Active Zone Outdoor πραγματοποιεί έρευνα, με σκοπό να διερευνήσει την αντίληψη των νέων της Κύπρου, ηλικίας 13 – 30 αναφορικά με τα Γαλάζια Επαγγέλματα. Η έρευνα είναι ανώνυμη και διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου έργου “Youth Goes Blue”.

Το έργο στοχεύει στην αύξηση της δημοκρατικής συμμετοχής των νέων στην κοινωνία μέσω ενεργούς συμμετοχής σε διαλόγους με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα που αφορούν τη θάλασσα και τον θαλάσσιο γραμματισμό όπως επίσης και την ταυτόχρονη χάραξη πολιτικής για τη νεολαία στο εν λόγω αντικείμενο.

Στο πλαίσιο του έργου, θα υλοποιηθεί μια σειρά από δραστηριότητες και διαλόγους που καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος θεματικών και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: θάλασσα και ψυχική υγεία, γαλάζια οικονομία, υγεία και βιωσιμότητα του ωκεανού, θαλάσσια και παράκτια αθλήματα, κατασκευή ξύλινων καραβιών.

Ως απόρροια των συμμετοχικών διαλόγων και εργαστηρίων, θα αναπτυχθεί Έντυπο Πολιτικής, το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί ως έντυπο εισηγήσεων στη χάραξη πολιτικής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Η έρευνα είναι προσβάσιμη πατώντας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο και τις δραστηριότητες του οργανισμού στον τομέα του υπαίθριου αθλητισμού και περιβάλλοντος, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram) του Active Zone Outdoor.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend