Home ΛΑΡΝΑΚΑ Που ήταν η Υφυπουργός Ναυτιλίας στη μεγάλη ημέρα της Λάρνακας;
Που ήταν η Υφυπουργός Ναυτιλίας στη μεγάλη ημέρα της Λάρνακας;

Που ήταν η Υφυπουργός Ναυτιλίας στη μεγάλη ημέρα της Λάρνακας;

Του Ανδρέα Πολυκάρπου

Η Παρασκευή, 10/03/2023, ήταν μια μεγάλη ημέρα για την Λάρνακα. Η ανακοίνωση της θαλάσσιας σύνδεσης Λάρνακα-Πειραιά είναι γεγονός και ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά.

Ευρέως γνωστό και διαδεδομένο οτι είχαν στηθεί εμπόδια και δεχτήκαμε πιέσεις απο την πλευρά της Λεμεσού, με σκοπό η θαλάσσια σύνδεση να δοθεί ολοκληρωτικά στο Λιμάνι Λεμεσού.

Το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας την Παρασκευή αλλά και παλαιότερες πήγες οι οποίες μας ανέφεραν τότε πως η Λάρνακα δέχεται χτυπήματα κάτω από την μέση και ίσως δεν καταφέρουμε να διεκδικήσουμε καμία θαλάσσια σύνδεση.

Η νέα Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Μαρίνα Χατζημανώλη ήταν απούσα την προηγούμενη Παρασκευή. Ήταν απούσα στο πρώτο μεγάλο έργο που ανακοινώθηκε και αφορούσε το Υφυπουργείο από την παραλαβή του και μετά.

Γεννιούνται εύλογα ερωτήματα αφού είναι γνωστή η σχέση της νέας Υφυπουργού με τον Δήμο της Λεμεσού, όπου διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος του ΔΗΣΥ.

Να σημειώσουμε ότι ο λειτουργός τόσο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας αλλά και Τουρισμού είχαν προσκληθεί και φυσικά παρευρέθηκαν στην δημοσιογραφική διάσκεψη. Στα πηγαδάκια ανήμερα της ανακοίνωσης της θαλάσσιας σύνδεσης ακούστηκαν διάφορα. Από το : “Δεν καλέστηκε” μέχρι το “Είχε άλλη υποχρέωση”.

Εμείς πάντως μαθαίνουμε ότι είχε καλεστεί κανονικά και έγκαιρα. Αναμένουμε φυσικά για αυτό την επίσημη ανακοίνωση από την ίδια καθώς μπορεί να παρερμηνεύθηκε η απουσία της.Οι κακές γλώσσες λένε πως ήταν τόσο μεγάλες οι αντιδράσεις στη Λεμεσό που η Λεμεσιανή Υφυπουργός προτίμησε να κρατήσεις αποστάσεις…

Αυτό όμως αφήνει σοβαρά υπονοούμενα στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Λάρνακας για την ανάπτυξη που αναμένεται και σχεδιάζεται.

Ευχόμαστε η νέα Υφυπουργός να ανήκει στην ομάδα που θα στηρίξει την Λάρνακα γιατί στη Λάρνακα την κρίσιμη ώρα οι φορείς ενώνονται και διεκδικούν συλλογικά.

Send this to a friend