Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αργά το βράδυ του Σαββάτου είχαμε συμπλοκή στη Λάρνακα που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 37χρονου από την επαρχία, για διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή.

Από την συμπλοκή ο 37χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους ιατρούς φέρει μώλωπες και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Για την εν λόγω υπόθεση χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, που συνεδρίασε στο Γενικό Νοσοκομείο, εξέδωσε εναντίον του άντρα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, στη Μαρίνα Λάρνακας, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού που έχει επιβάλει η διαχειρίστρια εταιρεία. Κρατώντας πανό και πλακάτ, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της μαρίνας, ενώ για μερικά λεπτά απέκοψαν την κυκλοφορία στην παραλιακή λεωφόρο των Φοινικούδων.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου ελλιμενισμένων σκαφών Κύπρου Κρις Στέκας δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας και είναι συμβολικού χαρακτήρα. Προειδοποίησε, όμως, ότι οι επόμενες εκδηλώσεις θα είναι πολύ πιο δυναμικές, εφόσον τις προσεχείς εβδομάδες εφαρμοστούν οι νέες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν.

Η τοποθέτηση της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Μarina, είναι πως η Μαρίνα Λάρνακας αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες των ιδιοκτητών σκαφών σχετικά με την εν λόγω αύξηση, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για αλλαγή η οποία κρίνεται απαραίτητη, επιτακτική και συνεπακόλουθη της διεθνούς κατάστασης και των γενικότερων αυξήσεων τις οποίες έχει επιφέρει σε αγαθά και υπηρεσίες.

Και πως τα συνολικά έσοδα του 2022 και του 2023, με τις προτεινόμενες αυξήσεις δεν καλύπτονται τα τρέχοντα σταθερά  έξοδα της Μαρίνας για ένα έτος. Πέραν των πιο πάνω ποσοστιαίων αυξήσεων, η Μαρίνα Λάρνακας εξακολουθεί να είναι κατά πάρα πολύ, η πιο φθηνή Μαρίνα σε κόστος ελλιμενισμού σκαφών, από οποιαδήποτε άλλη Μαρίνα στην Κύπρο.

 

Ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή στο Λιμάνι Λάρνακας, σε διάσκεψη τύπου, η θαλάσσια σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά.

Η σύνδεση αρχίζει τον επερχόμενο Αύγουστο και αποτελούσε ένα από τα πάγια αιτήματα της πόλης μας. Η σύνδεση αυτή, αναμένεται να δώσει επιλογή στους πολίτες της χώρας μας για μετάβαση στην Ελλάδα και με πλοίο αλλά και να αναβαθμίσει και να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό της πόλης μας και της Κύπρου γενικότερα.

Η γεωγραφική θέση εξάλλου της Λάρνακας, την καθιστά εύκολα προσβάσιμη από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου ενώ με την ύπαρξη του αεροδρομίου, πάρα πολλοί τουρίστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λιμάνι και στη θαλάσσια σύνδεση με την Ελλάδα.

 

Send this to a friend