Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ “Έπεσαν” τα πρώτα εξώδικα από την Τροχαία Αρχηγείου για άδειες κυκλοφορίας
“Έπεσαν” τα πρώτα εξώδικα από την Τροχαία Αρχηγείου για άδειες κυκλοφορίας

“Έπεσαν” τα πρώτα εξώδικα από την Τροχαία Αρχηγείου για άδειες κυκλοφορίας

Με ογδόντα-πέντε ευρώ πρόστιμο επιβαρύνονται από χθες Δευτέρα όσοι οδηγοί “πιαστούν” από την Αστυνομία να οδηγούν οχήματα, που δεν έχουν ανανεωμένη άδεια κυκλοφορίας, καθώς τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έληξε η περίοδος ανανέωσης που είχε εξαγγείλει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Ο Yπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Τάσος Ασιήκκης εξήγησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι όσοι οδηγοί προτίθενται να ανανεώσουν από τώρα και στο εξής την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους επιβαρύνονται με ποσό 10 ευρώ και ποσοστό 10% επί της αξίας της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος του.

“Το 2022 η Αστυνομία είχε εκδώσει 15,224 εξώδικες καταγγελίες για το αδίκημα της παράλειψης των οδηγών να έχουν άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ. Ελπίζουμε να βελτιωθεί αυτή η εικόνα για να μην έχουν επιβαρύνσεις.”

Σε περίπτωση ακινητοποίησης οχήματος, θα πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών καθώς εάν παρέλθει ένας χρόνος και 70 ημέρες από την μη ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας ενός οχήματος, η εγγραφή οχήματος ακυρώνεται.

“Χθες είχαμε τις πρώτες δέκα καταγγελίες ως Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου.”

Πηγή: alphanews

Send this to a friend