Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Τροποποίηση νομοθεσίας για ίσες παροχές ανδρών και γυναικών στα ομαδικά αθλήματα
Τροποποίηση νομοθεσίας για ίσες παροχές ανδρών και γυναικών στα ομαδικά αθλήματα

Τροποποίηση νομοθεσίας για ίσες παροχές ανδρών και γυναικών στα ομαδικά αθλήματα

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα την πρόταση νόμου του κ. Ανδρέα Αποστόλου, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας, με σκοπό την τροποποίηση του περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού νόμου, ώστε να εξαλειφθεί οποιαδήποτε μορφή ανισότητας στις παροχές μεταξύ ανδρών και γυναικών που συμμετέχουν στις Εθνικές μας ομάδες σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Πέραν των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, καλεσμένοι στη συνεδρία ήταν η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, εκπρόσωποι του ΚΟΑ, του Εθνικού Μηχανισμού για τα δικαιώματα της Γυναίκας και του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών. Τον ΠΑ.Σ.Π. εκπροσώπησαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Νεοφυτίδης και η Λειτουργός του Συνδέσμου, Άντρια Κιρκίνη, υπεύθυνη μελών και γυναικείου ποδοσφαίρου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Κούλλης Παύλου, πρώην ποδοσφαιριστής και κοινοβουλευτικός συνεργάτης του κ. Αποστόλου.

O Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., σε δηλώσεις του με το πέρας της συνεδρίας, ευχαρίστησε τον βουλευτή Ανδρέα Αποστόλου για την πολύτιμη βοήθεια του στο θέμα της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό όπως και τον Κούλλη Παύλου, ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι οι προσπάθειες των τελευταίων τεσσάρων ετών για εξασφάλιση ίσων παροχών σε άνδρες και γυναίκες στα ομαδικά αθλήματα, θα έχουν αίσιο τέλος με την τροποποίηση της νομοθεσίας. Σήμερα ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας δεν θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα νέα. Με όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή Παιδείας από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν όλοι θετικοί, ευελπιστούμε πως μέχρι το τέλος Μαρτίου θα επιτευχθεί ένας τεράστιος στόχος του ΠΑ.Σ.Π. και παράλληλα ένα τεράστιο βήμα στο χώρο του αθλητισμού με διασφάλιση των ίσων παροχών σε άνδρες και γυναίκες».

 

Send this to a friend