Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με επιτυχία η 2η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Computers in our life» με συντονιστή το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας
Με επιτυχία η 2η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Computers in our life» με συντονιστή το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Με επιτυχία η 2η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Computers in our life» με συντονιστή το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Computers in our life». Το πρόγραμμα συντονίζει το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, τη Σικελία και την Πορτογαλία.

Η 2η συνάντηση έγινε στην πόλη Κόμισο της Σικελίας και το ειδικό θέμα της ήταν «How Computers affect the economic life». Κατά τη διάρκεια της συναντησης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας στο τραπεζικό σύστημα, τη χρήση ψηφιακού νομίσματος και τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών στη σύγχρονη εποχή μέσα από διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια και επίσκεψη σε τοπική τράπεζα.

Παράλληλα, η φιλοξενούσα χώρα δεν παρέλειψε να οργανώσει μια θερμή υποδοχή, εκδρομές και επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και εκκλησίες και να μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον πολιτισμό τους.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην αρχαία πόλη των Συρακουσών, όπου ξεναγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Νεάπολης, στο αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό θέατρο και στο νησάκι Ortigia όπου βρίσκεται το ιερό του Απόλλωνα, το άγαλμα του Αρχιμήδη και ο εξαιρετικής αισθητικής καθεδρικός ναός.

Εντυπωσιακή ήταν και η περιδιάβαση στην πόλη με έντονα τα μπαρόκ στοιχεία Ragusa Ibla αλλά και η ξενάγηση στους χώρους του δημαρχείου, η θερμή υποδοχή της δημάρχου και η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Comiso.

Τέλος, η εξόρμηση στο κάστρο της Donafugata και η παρουσίαση των θρύλων που σχετίζονται με αυτό μας εντυπωσίασαν και σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστα! Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και νέα γνώση έφτασε στο τέλος του! Ανυπομονούμε για τα επόμενα!

Send this to a friend