Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αναθεωρήθηκε η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του ΓεΣΥ
Αναθεωρήθηκε η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του ΓεΣΥ

Αναθεωρήθηκε η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του ΓεΣΥ

Αναθεωρήθηκε η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που εφαρμόζει το Γενικό Σχέδιο Υγείας, στο πλαίσιο συμμόρφωσής του, με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων – ΓΚΠΔ (Κανονισμός 2016/679).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας “σκοπός της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι να ενημερώνει το κοινό αναφορικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία ο Οργανισμός συλλέγει και επεξεργάζεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΓεΣΥ, καθώς και τα δικαιώματα των υποκειμένων της επεξεργασίας.

Για τον ΟΑΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του “η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί βασικό του μέλημα και στο πλαίσιο αυτό λαμβάνει ενδεδειγμένα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας πληροφοριών με σκοπό την πρόληψη, την αποτροπή ή/και τον περιορισμό τυχαίας ή παράνομης καταστροφής, απώλειας, αλλοίωσης, άνευ άδειας κοινολόγησης ή πρόσβασης στα εν λόγω δεδομένα”.

Σημειώνεται ότι “η πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων βρίσκεται αναρτημένη τόσο στην Πύλη Δικαιούχων όσο και στην Πύλη Παροχέων του ΓεΣΥ, που είναι προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.gesy.org.cy”.

Ο ΟΑΥ εξηγεί ότι “ενδιαφερόμενος, με την είσοδο του στην Πύλη μπορεί να επιλέξει στο κάτω μέρος της οθόνης του την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενώ η παρούσα ανακοίνωση έχει επίσης αναρτηθεί στους επίσημους λογαριασμούς του Οργανισμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης”.

Send this to a friend