Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στον Δήμο Kekava της Λετονίας, η 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RE-ACT – Reflexions με εταίρο τον Δήμο Αθηένου
Στον Δήμο Kekava της Λετονίας, η 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RE-ACT – Reflexions με εταίρο τον Δήμο Αθηένου

Στον Δήμο Kekava της Λετονίας, η 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RE-ACT – Reflexions με εταίρο τον Δήμο Αθηένου

Πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Kekava της Λετονίας, η τρίτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RE-ACT – Reflexions on local resilience and reactions to COVID-19 impact on youth», στο πλαίσιο της πρόσκλησης προγραμμάτων CERV-2021-CITIZENS-TOWN και στο οποίο ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει ως εταίρος. Αυτό έχει διάρκεια 24 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό €147.860, καλύπτοντας όλα τα έξοδα των εταίρων.

Βασικό θέμα του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τον προβληματισμό σχετικά με τις κύριες επιπτώσεις που είχε ο COVID 19 σε τοπικό επίπεδο στη ζωή της πόλης και ειδικότερα στους νέους, ιδίως όσον αφορά την ευημερία και την ψυχική υγεία.

Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος MURCIA της Ισπανίας και εκτός του Δήμου Αθηένου συμμετέχουν άλλοι 6 εταίροι από τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πόλεις: Οι Δήμοι AMSTERDAM της Ολλανδίας, KEKAVA της Λετονίας, GRAD SIBENIK της Κροατίας, TORINO της Ιταλίας, SUCEAVA της ομώνυμης πόλης της Ρουμανίας και ο οργανισμός PRO ARBEITKREIS OFFENBACH της πόλης Dietzenbach-Γερμανία.

Ο Δήμος Αθηένου είχε σημαντική συνεισφορά στην επιτυχία της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους του η Λειτουργός του Δήμου και υπεύθυνη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Μαρία Τουλούπη και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Μαρία Πάντζιαρου.

Στην αρχή της συνάντησης έγινε καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Juris Žilko, τη Γενικό Γραμματέα της Λετονικής Ένωσης Τοπικών και Περιφερειακών Κυβερνήσεων κ. Mudīte Juhna και την Σύμβουλο των προγραμμάτων EU-CERV του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Agnese Rubene. Ακολούθησε μια σύντομη εισαγωγή για τον Δήμο Ķekava και εργασία με τη νεολαία στον Δήμο από την υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Ligita Pudža και δύο μέλη του Κέντρου Νεότητας, τις κ. Liene Niedola και κ. Krista Bane. Μετέπειτα συζητήθηκαν οι βασικοί στόχοι του Προγράμματος και έγιναν παρουσιάσεις από τους εταίρους με θέμα τις βέλτιστες πρακτικές των εταίρων του έργου και ακολούθησαν συζητήσεις. Ο κάθε εταίρος επεξήγησε τον τρόπο της καλής πρακτικής της πόλης του. Ο Δήμος Αθηένου παρουσίασε την Καλή Πρακτική του για τον εθελοντισμό.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Šibenik της Κροατίας στις 25 Μαΐου 2023.

Send this to a friend