Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα:Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ – EDEN
Λάρνακα:Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ – EDEN

Λάρνακα:Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ – EDEN

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του από τις αρχές περασμένου Νοεμβρίου το Κέντρο Ενδονοσοκομειακής Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ – EDEN, στην Τερσεφάνου.

Το κέντρο αυτό φιλοξενείται σ’ ένα τμήμα του κτηρίου EDEN και προσφέρει υπηρεσίες, για ανακούφιση των καρκινοπαθών, παρόμοιες με αυτές που προσφέρει το Κέντρο «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, στη Λευκωσία.

Ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του ΠΑΣΥΚΑΦ Αντώνης Τρύφωνος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι το κέντρο περιλαμβάνει 11 κλίνες και προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο απ’ όλη την Κύπρο.

Επισκεπτόμενος το Κέντρο Ενδονοσοκομειακής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο EDEN, o βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Αποστόλου. δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντική, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τα συγγενικά τους πρόσωπα, η δημιουργία παρόμοιων κέντρων καθημερινής και ανακουφιστικής φροντίδας σε όλες τις επαρχίες. «Χαίρομαι που ο ΠΑΣΥΚΑΦ επένδυσε σε αυτή την προοπτική και σε συνεργασία με το ιατρικό κέντρο ΕDEN δημιούργησε μια εξαιρετική μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας για τους καρκινοπαθείς, η οποία έχει ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ)», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι η πρωτοβουλία για δημιουργία νέου κέντρου ημερήσιας φροντίδας καρκινοπαθών στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ήδη, όπως έχει πει, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΟΚΥΠΥ για το 2023 και σ’ αυτόν συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία του κέντρου ημερήσιας ανακουφιστικής φροντίδας καρκινοπαθών στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου της Λάρνακας.

«Η ενημέρωση που έχουμε από τον ΟΚΥΠΥ είναι ότι ο χώρος όπου θα φιλοξενήσει το κέντρο φροντίδας για τους καρκινοπαθείς θα είναι έτοιμος το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εσωτερική υποδομή ολόκληρου του δεύτερου ορόφου, τότε θα ξεκινήσει και η μεταφορά των υφιστάμενων ιατρικών υπηρεσιών που στεγάζονται στο παλιό νοσοκομείο της πόλης, έτσι ώστε το κτήριο του παλιού νοσηλευτηρίου να παραδοθεί τελεσίδικα στον Δήμο Λάρνακας, που το προορίζει για νέο δημοτικό μέγαρο μετά την προγραμματισμένη αναπαλαίωση που θα γίνει στο κτήριο», επισήμανε ο Α. Αποστόλου.

Περαιτέρω, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ σημείωσε ότι το κέντρο ημερήσιας ανακουφιστικής φροντίδας καρκινοπαθών που θα λειτουργήσει στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου θα παρέχει διαφόρων ειδών υπηρεσίες στους ασθενείς, όπως αναλύσεις, παραλαβή φαρμάκων, φροντίδα σε περιπτώσεις αδιαθεσίας κ.α., ούτως ώστε οι καρκινοπαθείς (και οι οικείοι τους) να μην υπόκεινται την ταλαιπωρία μετάβασής τους σε άλλη επαρχία για σκοπούς θεραπείας.

Ανέφερε, τέλος, ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάθεση του νομοσχεδίου από το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με το πλαίσιο λειτουργίας των κέντρων ανακουφιστικής φροντίδας.

Send this to a friend