Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ρεκόρ επιβατικής κίνησης κατέγραψε ο Φεβρουάριος σε Λάρνακα και Πάφο
Ρεκόρ επιβατικής κίνησης κατέγραψε ο Φεβρουάριος σε Λάρνακα και Πάφο

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης κατέγραψε ο Φεβρουάριος σε Λάρνακα και Πάφο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η καλύτερη επίδοση που καταγράφηκε ποτέ στα κυπριακά αεροδρόμια για τον μήνα Φεβρουάριο, σημειώθηκε φέτος, αφού παρατηρήθηκε αύξηση 10% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με την κίνηση του Φεβρουαρίου 2019, τη χρονιά, δηλαδή, που καταγράφηκε ρεκόρ επιβατικής κίνησης στην Κύπρο.

Συνολικά, περισσότεροι από 454.000 επιβάτες ταξίδεψαν από και προς τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τον μήνα που μας πέρασε. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Hermes Airports, από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας ταξίδεψαν 315.830 επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 114% σε σχέση με το 2022 και 5% σε σχέση με το 2019.

Παράλληλα, από και προς το αεροδρόμιο Πάφου ταξίδεψαν τον περασμένο Φεβρουάριο 138.778 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 58% σε σχέση με το 2022 και 26% σε σχέση με το 2019. Σε ότι αφορά τις κύριες αγορές ταξιδιωτών, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Πολωνία και η Γερμανία, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 70% της συνολικής επιβατικής κίνησης, καταγράφοντας δείκτες πληρότητας που πλησιάζουν το 80%. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, τον φετινό Φεβρουάριο υπήρξε προσθήκη 11 νέων προορισμών, όπως είναι το Παρίσι, η Πράγα, η Ρώμη, η Μασσαλία και άλλες πόλεις, αναπληρώνοντας έτσι το κενό που άφησε η απώλεια των αγορών της Ρωσίας και της Ουκρανίας εξαιτίας του πολέμου.

Η ανώτερη διευθύντρια αεροπορικής ανάπτυξης, μάρκετινγκ κι επικοινωνίας της Hermes, Μαρία Κουρούπη, ανέφερε πως η συνδεσιμότητα της Κύπρου αποτελεί την κινητήριο δύναμη της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου. «Είμαστε περήφανοι επειδή οι προσπάθειες που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια απέδωσαν καρπούς.

Τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε ο φετινός Φεβρουάριος από τουριστικές αγορές επιβεβαιώνουν την δίψα του κοινού για ταξίδια, αλλά και το γεγονός ότι η Κύπρος κερδίζει σιγά σιγά το στοίχημα του ολόχρονου προορισμού. Είμαστε αισιόδοξοι πως αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες και θα βοηθήσει ευρύτερα την τουριστική βιομηχανία του νησιού μας στην ανάκαμψη», σημείωσε.

 

 

Send this to a friend