Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εντατικοποιούνται από την ερχόμενη εβδομάδα οι ψεκασμοί, για καταπολέμηση των κουνουπιών στη Λάρνακα. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, με την έλευση της άνοιξης, το πρόβλημα με τα κουνούπια γίνεται ολοένα και πιο έντονο, κυρίως στις περιοχές που γειτνιάζουν με τις αλυκές, όπως στις Καμάρες, στην οικιστική περιοχή της λεωφόρου Φανερωμένης και στις περιοχές Μενεού, Δρομολαξιάς, Κιτίου.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες ότι διεξάγονται συστηματικοί έλεγχοι και ψεκασμοί από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του δήμου, με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες.

Παράλληλα, όμως, το κοινό θα πρέπει να λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, αποφεύγοντας την ύπαρξη στάσιμων νερών σε οικίες και σε υποστατικά, έτσι ώστε να μειώνει τους χώρους εκκόλαψης των αυγών των κουνουπιών.

 

Την 24ωρη διαχείριση των αδέσποτων και τραυματισμένων σκύλων στοχεύει ο Δήμος Λάρνακας, ο οποίος αποτάθηκε στον ιδιωτικό τομέα για την αγορά υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα οι δημοτικές αρχές προκήρυξαν διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών φύλαξης αδέσποτων σκύλων από κατόχους εγκεκριμένων υποστατικών και για υπηρεσίες φύλαξης τραυματισμένων σκύλων κατά τις μη εργάσιμες ώρες του δημαρχείου.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη παραλαβής του σκύλου και κλήσης ιδιώτη κτηνιάτρου, ο οποίος θα ελέγχει την κατάσταση της υγείας του και θα προβαίνει στις αναγκαίες φαρμακευτικές αγωγές.

Send this to a friend