Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Οι δράσεις της ομάδας “Κοινωνικής οδοντιατρικής SOS” (Γιατροί του Κόσμου) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου
Οι δράσεις της ομάδας “Κοινωνικής οδοντιατρικής SOS” (Γιατροί του Κόσμου) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Οι δράσεις της ομάδας “Κοινωνικής οδοντιατρικής SOS” (Γιατροί του Κόσμου) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου, αυτό το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στις 11.00 π.μ., με καλεσμένη την Δρ. Ντανιέλα Καστάνο, χειρούργος οδοντίατρος και μέλος της ομάδας “Κοινωνικής οδοντιατρικής SOS” (Γιατροί του Κόσμου), θα παρουσιαστεί το Θέμα: Οι δράσεις της ομάδας “Κοινωνικής οδοντιατρικής SOS” (Γιατροί του Κόσμου).

Λίγα λόγια για την δρ. Ντανιέλα Καστάνο:

Η δρ. Ντανιέλα Καστάνο αποφοίτησε από το Λύκειο Αραδίππου της Λάρνακας και μετέβη στην Ισπανία όπου ακολούθησε σπουδές στη οδοντιατρική στο CEU Cardenal Herrera στην πόλη της Βαλένθιας από όπου πήρε τον τίτλο του Χειρουργού οδοντίατρου.

Αργότερα απέκτησε την ειδικότητα της παιδοδοντίατρικης στην Βαρκελώνη από το International University of Catalonia και εργάστηκε στα παιδιατρικά νοσοκομεία Hospital HM Nens και Sant Joan Hospital of Déu Barcelona.

Επιπλέον ειναι μέλος τις ομάδας Κοινωνική οδοντιατρική SOS, μια ανεξἀρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε με την επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο και να σκορπίσουν χαμόγελα.

Το καλοκαίρι του 2022 η ομάδα ταξίδεψε ως την Ταζανία, ὀπου επιλέκτικαν τἐσσερα χωριά των Μασάι χωρίς πρόσβαση σε τρεχούμενο νερο η ηλεκτρισμό για τις κινητές οδοντιατρικές κλινικές. Με μια ομάδα απο 11 οδοντιάτρους κατάφεραν να βοηθήσουν περισσότερους απο 900 ασθενείς.

Μαζί της θα γνωρίσουμε τη σημασία της προσφοράς, τους κινδύνους, αλλά και τα συναισθηματικά οφέλη που αποκομιζει η ίδια μεσα απο την εμπειρία της στην ομάδα Κοινωνικής οδοντιατρική SOS.

Η είσοδος ελεύθερη για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Send this to a friend