Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την Καθαρά Δευτέρα γιόρτασαν χθες σε ολόκληρη την Επαρχία Λάρνακας δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι βγήκαν σε χωράφια και ανοικτούς χώρους προκειμένου να τηρήσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα.

Ο Δήμος Λάρνακας για ακόμα μια χρονιά φρόντισε να συνεχίσει τα ήθη και έθιμα του πολιτισμού και της κουλτούρας της πατρίδας μας. Μαζί με τον Δήμαρχο, οι Λαρνακείς, έκοψαν την Μούττη της Σαρακοστής στον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ.

Ο κόσμος διασκέδασε με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και με τσιαττιστά της μέρας από τον Πολιτιστικό Όμιλο “Αράδιππος Καροτσέρης”, ενώ στο χώρο υπήρχαν παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί. Επίσης προσφέρθηκαν δωρεάν εδέσματα της ημέρας.

 

Παραδόθηκε αυτόβουλα στο Αρχηγείο Αστυνομίας την Παρασκευή το απόγευμα ο 23χρονος Σύρος, ο οποίος απέδρασε το βράδυ της περασμένης Τρίτης από τα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας.

Όταν παραδόθηκε στην Αστυνομία ο δραπέτης ήταν κουρεμένος και ξυρισμένος, ούτως ώστε να διαφέρει από τη φωτογραφία που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα.

Ο 23χρονος κρυβόταν σε διάφορα μέρη τις τελευταίες τρεις μέρες. Πέραν από την απόδραση του είναι ύποπτος για 12 κλοπές και διαρρήξεις που διαπράχθηκαν από πρακτορεία στοιχημάτων, περίπτερα και καταστήματα στη Λάρνακα από τις 31 Οκτωβρίου του 2022 μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου του 2023.

Ο ύποπτος φέρεται να στόχευε χρηματικά ποσά και η λεία του ξεπερνά τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Το Σάββατο παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησης του για 8 ημέρες.

Υπενθυμίζουμε πως για την υπόθεση έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί του ΤΑΕ Λάρνακας.

Η ηγεσία της αστυνομίας έχει ορίσει ερευνώντα αξιωματικό, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες της απόδρασης και ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων.

 

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας τέλεσε την Παρασκευή τα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και όπως ανέφερε η Μονάδα της Λάρνακας, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμίας άλλης επαρχίας και πως η Λάρνακα είναι άρτια στελεχωμένη με εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Εξέφρασε επίσης την χαρά και την συγκίνηση του γιατί όπως είπε «αυτό το γινάτι που είχαμε να δημιουργήσουμε αυτή την Μονάδα Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αγκαλιάστηκε από τους γιατρούς μας και από τον ΟΚΥΠΥ. Αν δεν είχαμε αυτό το γινάτι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα.

 

Send this to a friend