Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αλυκές Λάρνακας: Αρχίζει ο «πόλεμος» με… τα κουνούπια
Αλυκές Λάρνακας: Αρχίζει ο «πόλεμος» με… τα κουνούπια

Αλυκές Λάρνακας: Αρχίζει ο «πόλεμος» με… τα κουνούπια

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εντατικοποιούνται από την ερχόμενη εβδομάδα οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών στη Λάρνακα. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, με την έλευση της άνοιξης, το πρόβλημα με τα κουνούπια γίνεται ολοένα και πιο έντονο, κυρίως στις περιοχές που γειτνιάζουν με τις αλυκές, όπως στις Καμάρες, στην οικιστική περιοχή της λεωφόρου Φανερωμένης και στις περιοχές Μενεού, Δρομολαξιάς, Κιτίου.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες ότι διεξάγονται συστηματικοί έλεγχοι και ψεκασμοί από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του δήμου με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες.

Το τελευταίο διάστημα ψεκάστηκαν εντατικά οι περιοχές των αλυκών στο Spyros Beach (Μενεού), του παλιού αεροδρομίου, στο Τεκκέ, στη λεωφόρο Φανερωμένης, στις Καμάρες, στο παλιό σκοπευτήριο (παρά τη μεγάλη λίμνη της αλυκής), καθώς και οι περιοχές της Βεργίνας και του πρώην διυλιστηρίου. «Η καταπολέμηση των κουνουπιών συνεχίζεται κι εντός της πόλης και πιο συγκεκριμένα σε σχάρες ομβρίων νερών, σε ανοικτά κανάλια, σε πισίνες που είναι εκτός λειτουργίας κ.α.

Παράλληλα, όμως, το κοινό θα πρέπει να λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, αποφεύγοντας την ύπαρξη στάσιμων νερών σε οικίες και σε υποστατικά, έτσι ώστε να μειώνει τους χώρους εκκόλαψης των αυγών των κουνουπιών.

Ειδικά αυτή την εποχή, οι δημότες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της παρουσίας στην πόλη μας του κουνουπιού Aedes aegypti, το οποίο είναι ανθρωπόφιλο είδος, δηλαδή συναντιέται σχεδόν πάντοτε κοντά ή μέσα σε οικίες και γενικά όπου υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει πως οι ιδανικοί χώροι εναπόθεσης των αυγών κι εκκόλαψης των Aedes aegypti είναι τα οποιαδήποτε φυσικά ή τεχνητά μικρά δοχεία, καθώς και τα υλικά και αντικείμενα που μπορεί να συγκρατήσουν έστω και ελάχιστη ποσότητα νερού (2-3 εκατοστά).

 

 

 

Send this to a friend