Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Τουρκία: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών
Τουρκία: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών

Τουρκία: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών

Ένας νεκρός και 110 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον νέο μεγάλο σεισμό 5,6 ρίχτερ που έγινε πριν δύο ώρες με επίκεντρο την Μαλάτια που είχε πληγεί και στον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. Μόνο στην Μαλάτια 22 κτίρια έχουν γκρεμιστεί. Ο νέος σεισμός έγινε αισθητός στο Καχραμάνμαρας, το Αντίγιαμαν και το Ελαζίγ, προκαλώντας πανικό στην περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 4 τραυματίστηκαν επειδή την ώρα του σεισμού είχαν μπει σε εργοστάσιο μετάλλου για να πάρουν κατσαρόλες και πιάτα.

Στην Μαλάτια διασώθηκαν ένας πατέρα με την κόρη του οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί κάτω τα ερείπια του σπιτιού τους επειδή την ώρα του σεισμού είχαν μπει για να πάρουν αντικείμενά τους. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 11.04 με βάθος 6,9 χλμ.

Στο μεταξύ σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές στο Αντίγιαμαν και υποσχέθηκε πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται στις σεισμόπληκτες περιοχές. Κάλεσε επίσης τους σεισμόπληκτους να μην εγκαταλείψουν τις πόλεις τους λέγοντας ότι η κυβέρνησή του θα φτιάξει καλύτερα σπίτια από αυτά που γκρεμίστηκαν και θα τους τα παραδώσει.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα κλίμα αντίδρασης εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το οποίο εκδηλώθηκε κυρίως στα γήπεδα. Πρώτα σε αγώνα της Φενέρμπαχτσε οι οπαδοί φώναζαν «κυβέρνηση παραιτήσου». Το ίδιο σύνθημα «κυβέρνηση παραιτήσου» φώναξαν χθες και οι οπαδοί της Μπεσικτάς και έριξαν παιδικά παιχνίδια στο γήπεδο. Στη συνέχεια παιχνίδια στάλθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές για τα παιδιά.

Αντιδρώντας ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος και εταίρος του Τούρκου Προέδρου, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί πρότεινε ή να γίνονται οι αγώνες χωρίς θεατές ή να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Και ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αντέδρασε επικρίνοντας αυτούς που προσπαθούν να μετατρέψουν τον αθλητισμό σε πολιτική.

Send this to a friend