Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεν επετράπη η είσοδος φορτηγών στο λιμάνι Λάρνακας
Δεν επετράπη η είσοδος φορτηγών στο λιμάνι Λάρνακας

Δεν επετράπη η είσοδος φορτηγών στο λιμάνι Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το λιμάνι της Λάρνακας, όταν αστυνομικοί μετέβησαν στο χώρο προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων που απεργούν για 4η συνεχόμενη μέρα. Η Αστυνομία κλήθηκε στο σημείο προφανώς από την διαχειρίστρια εταιρεία, επειδή οι απεργοί απέκλεισαν την κεντρική πύλη του λιμανιού και δεν επέτρεπαν σε οδηγούς φορτηγών να εισέλθουν εντός του λιμανιού για σκοπούς φόρτωσης κι εκφόρτωσης σε πλοία. Οι αστυνομικοί δεν παρενέβησαν, αλλά παρέμειναν στο χώρο για αρκετή ώρα.

Η εργατική πλευρά συνεχίζει να έχει την στήριξη των συντεχνιών και παρουσιάζεται αποφασισμένη να περιφρουρήσει την απεργία μέχρι η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού, η Κίτιον Holdings Port, ν’ ανακαλέσει τις απολύσεις δύογερανοδηγών και να προσέλθει σε διάλογο για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας.Με την εμφάνιση των αστυνομικών έξω από το λιμάνι, έσπευσε στο σημείο η ηγεσία της ΠΕΟ μ’ επικεφαλής τη γενική γραμματέα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της συντεχνίας προς τους απεργούς.

«Είμαστε εδώ διότι νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την στήριξη όλων των εργαζομένων μελών της ΠΕΟ σε αυτό τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι γερανοδηγοί στο λιμάνι Λάρνακας. Είναι ένας αγώνας που έχει να κάνει με τον σεβασμό σε αυτά τα οποία κτίσαμε ως εργασιακά θέσμια, την ανάγκη να έχουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και την ανάγκη να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα στην εργασία και να μην γίνονται ενέργειες που θυματοποιούν εργαζόμενους» δήλωσε η γ.γ της ΠΕΟ.

Περαιτέρω, η κ.Χαραλάμπους ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι έκαναν το βήμα που έπρεπε αποδεχόμενοι την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για διάλογο, συμπληρώνοντας ότι είναι έτοιμοι, εφόσον η διαχειρίστρια εταιρεία αποδεχθεί την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Η γ.γ της ΠΕΟ ανέφερε πως έχει επικοινωνήσει με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, τον οποίο ενημέρωσε ότι οι εργατική πλευρά αποδέχθηκε την μεσολαβητική πρόταση και πρόσθεσε ότι η ΠΕΟ είναι σε επικοινωνία με όλους όσους μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση της διαφοράς. «Αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο λιμάνι Λάρνακας.

Αφορά όλους, διότι έχει να κάνει με τα εργασιακά θέσμια σ’ αυτό τον τόπο, με τον σεβασμό στον κώδικα και στον Νόμο περί τερματισμού απασχόλησης», επισήμανε. Κληθείσα, τέλος, να σχολιάσει την παρουσία της Αστυνομίας έξω από το λιμάνι, η Σωτηρούλα Χαραλάμπους είπε ότι οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες έχουν συνταγματικό δικαίωμα να περιφρουρήσουν τον χώρο της απεργίας, κάτι που, όπως ανέφερε, κάνουν με σοβαρότητα και σύνεση.

Send this to a friend