Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισε η ανάπλαση της ιστορικής αποβάθρας της Λάρνακας
Άρχισε η ανάπλαση της ιστορικής αποβάθρας της Λάρνακας

Άρχισε η ανάπλαση της ιστορικής αποβάθρας της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ 

Ξεκίνησαν οι εργασίες εκ μέρους της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Holdings για ανάπλαση της ξύλινης αποβάθρας παρά τη μαρίνα Λάρνακας, ένα έργο που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα ξεκινούσε αρχές Ιανουαρίου, αμέσως μετά τις γιορτές. Προβλέπεται η κατασκευή μιας εντελώς αναβαθμισμένης αποβάθρας, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη κι εντάσσεται στην πρώτη φάση του όλου project που ανακοίνωσε η Kition Ocean για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας, κατά την οποία προγραμματίζεται η ανάπτυξη των χερσαίων χώρων και της θαλάσσιας περιοχής.

Στο πλαίσιο ανάπλασης της ξύλινης αποβάθρας, θα συντηρηθούν και θ’ αναδειχθούν οι εγκαταλελειμμένοι παλιοί φάροι και ο παλιός χειροκίνητος γερανός που βρίσκονται εντός της μαρίνας, έτσι ώστε ν’ αναδειχθούν ιστορικά στοιχεία που συνδέουν το παρελθόν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής της πόλης.

Ο ιδρυτής της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου δήλωσε ότι οι εργασίες αναβάθμισης της διατηρητέας αποβάθρας θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση νέων ξύλινων δαπέδων,φωτισμού και καθισμάτων καθώς και τη δημιουργία ενός μουσείου φωτογραφίας στο οίκημα όπου στεγαζόταντο 23ο Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων…

Οι εργασίες θα εκτελούνται σταδιακά, με στόχο τον μικρότερο δυνατό επηρεασμό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Τα σκάφη που είναι ελλιμενισμένα στη μαρίνα θα μετακινούνται ανάλογα με τους χώρους όπου θα εκτελούνται τα έργα. Στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι όπως οι εργασίες ανάπλασης της αποβάθρας να ολοκληρωθούν πριν από την επερχόμενη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Kition Ocean Holdings ήδη έχει υποβάλει στο Δήμο Λάρνακας και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αιτήσεις για πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες σε σχέση με έργα που περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση, οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν και να εγκριθούν το συντομότερο. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η πορεία των εργασιών είναι μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου βάση του αρχικού προγραμματισμού.

Send this to a friend