Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τράβηξαν χειρόφρενο οι γερανοδηγοί στο λιμάνι Λάρνακας
Τράβηξαν χειρόφρενο οι γερανοδηγοί στο λιμάνι Λάρνακας

Τράβηξαν χειρόφρενο οι γερανοδηγοί στο λιμάνι Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε απεργία κατήλθαν σήμερα το πρωί οι γερανοδηγοί στο λιμάνι Λάρνακας, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση, τις τελευταίες μέρες, δύο συναδέλφων τους από την διαχειρίστρια εταιρεία Kition Ocean Holdings. Κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ κάνει λόγο για «εκδικητικές απολύσεις» εκ μέρους της εταιρείας, που αγνοεί και παρακάμπτει τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τις νομοθεσίες που προστατεύουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

«Οι εργαζόμενοι αντιδρούν συλλογικά για να προστατέψουν τα δικαιώματα τους, το δικαίωμα της οργάνωσης, της συλλογικής διαπραγμάτευσης και της συνομολόγησης ΣΣΕ.Η πρόκληση είναι μεγαλύτερη, γιατί η στάση αυτή εξελίσσεται σε ένα χώρο όπου η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται δημόσια περιουσία.

Οι απεργοί το μόνο που ζητούν είναι να ανακληθούν άμεσα οι εκδικητικές απολύσεις και να ξεκινήσει διαδικασία διαπραγματεύσεων συνομολόγησης ΣΣΕ στη βάση των αιτημάτων που έχουν ήδη αποσταλεί από την πλευρά τους και από τις συντεχνίες τους», σημειώνει η ανακοίνωση των συντεχνιών, οι οποίες καλούν το Υπουργείο Μεταφορώννα παρέμβει, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του λιμανιού και να προστατευτούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ζητείται, επίσης, από το Υπουργείο Εργασίας να διασφαλίσει τη λειτουργία του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και να προστατέψει τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου εξήγησε ότι η συμπεριφορά των υπαλλήλων που απολύθηκαν δεν επέτρεπε στην εταιρεία οποιαδήποτε άλλη απόφαση. «Αυτό το λιμάνι δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία για να το διαχειριστεί και θα πρέπει να αντιληφθούν οι εργαζόμενοι πως πρέπει να έχουν μια ομαλή συνεργασία, χωρίς εμπόδια και δυσκολίες.

Οι δουλειές που τους ανατέθηκαν, είναι αναγραμμένες στο συμβόλαιό τους και η άρνησή τους να τις ακολουθήσουν σημαίνει ότι δεν εκτελούν σωστά την εργασία τους. Δεν μπορούν να φέρνουν την εταιρεία προ τετελεσμένων οι εργαζόμενοι», επισήμανε ο κ.Αλεξάνδρου.Σύμφωνα με την διαχειρίστριαεταιρεία, η ομαλή λειτουργία του λιμανιού Λάρνακας δεν επηρεάστηκε, επειδή εργάστηκαν εξωτερικοί συνεργάτες.

 

 

Send this to a friend