Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ ΚΤΚ: Δεν χτύπησε συναγερμός για «κόκκινα» δάνεια
ΚΤΚ: Δεν χτύπησε συναγερμός για «κόκκινα» δάνεια

ΚΤΚ: Δεν χτύπησε συναγερμός για «κόκκινα» δάνεια

Σχεδόν αμετάβλητα έμειναν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα τον Νοέμβριο με το ποσοστό των συνολικών ΜΕΔ έναντι των συνολικών δανείων να διατηρείται στο 10,5%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), τα συνολικά ΜΕΔ τον Νοέμβριο διαμορφώθηκαν στα €2,68 δισεκατομμύρια, σε σύγκριση με €2,7 δισ τον προηγούμενο μήνα. Οι συνολικές προβλέψεις έναντι των ΜΕΔ τον Νοέμβριο διαμορφώθηκαν στο 47,4% έναντι 47,3% τον προηγούμενο μήνα.

Τα συνολικά δάνεια με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών διαμορφώθηκαν στα €2,03 δισ ή 7,9% των συνολικών δανείων και παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Εξάλλου, οι συνολικές χορηγήσεις που αναδιαρθρώθηκαν τον Νοέμβριο διαμορφώθηκαν στα €3,07 δισ σε σύγκριση με €3,09 δισ τον Οκτώβριο, εκ των οποίων τα €1,28 δισ συνεχίζουν να ταξινομούνται ως μη εξυπηρετούμενες.

Τα ΜΕΔ των νοικοκυριών τον Νοέμβριο διαμορφώθηκαν στα €1,33 δισ, σε σύγκριση με €1,35 δισ. τον προηγούμενο μήνα και αντιστοιχούσαν στο 50% των συνολικών ΜΕΔ, με τις συνολικές προβλέψεις να διαμορφώνονται στο 33,6%.

Τα ΜΕΔ σε μη χρηματοδοτικές εταιρείες ανήλθαν στο €1,04 δισ τον Νοέμβριο σε σύγκριση με €1,03 δισ τον προηγούμενο μήνα, με τις συνολικές προβλέψεις έναντι των επιχειρηματικών ΜΕΔ να διαμορφώνονται στο 64%.

 

Send this to a friend