Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαίνια Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου… χωρίς αστυνομικούς
Εγκαίνια Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου… χωρίς αστυνομικούς

Εγκαίνια Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου… χωρίς αστυνομικούς

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Δεύτερης κατηγορίας» θεωρείται η ακριτική περιοχή της Αθηένου όσον αφορά θέματα αστυνόμευσης, σύμφωνα με καταγγελίες του δημάρχου Κυριάκου Καρεκλά. Μιλώντας στα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου, τα οποία τελέστηκαν πρόσφατα από την Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, ο κ.Καρεκλάς τόνισε εμφαντικά τα σοβαρά παράπονα που έχουν οι κάτοικοι της Αθηένου για την μικρή αριθμητική δύναμη του τοπικού αστυνομικού σταθμού.

«Εδώ και χρόνια παίρνουμε υποσχέσεις για αύξηση της δύναμης του σταθμού, χωρίς αυτό να πραγματοποιείται», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηένου και πρόσθεσε: «Δεν φτάνει που δεν έγινε καμία ενίσχυση, στον σταθμό λειτούργησε κατά την περίοδο της πανδημίας κρατητήριο, που απασχολεί συνεχώς τουλάχιστον έναν αστυνομικό.

Μας είχε δηλωθεί ότι το κρατητήριο θα έμενε σε λειτουργία μέχρι να τελειώσει η έξαρση της πανδημίας. Αυτή η περίοδος τέλειωσε, το κρατητήριο όμως παρέμεινε κι εξακολουθεί ν’ απασχολεί συνεχώς τουλάχιστον έναν αστυνομικό, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε άλλη αύξηση της δύναμης του σταθμού».

Επιπρόσθετα, ο Κυριάκος Καρεκλάς έκανε αναφορά στις επανηλλειμμένες υποσχέσεις που πήρε ο Δήμος Αθηένου για αύξηση της αστυνομικής δύναμης μόλις γίνουν νέες προσλήψεις μελών της δύναμης. Όπως είπε, οι προσλήψεις έγιναν, πολλά μέλη τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο, αλλά κανένας δεν ήρθε στην Αθηένου… «Φαίνεται ότι η πιο ακριτική περιοχή της Κύπρου είναι δεύτερης κατηγορίας στην αστυνόμευση.

Ο κόσμος μας νιώθει ανασφάλεια με τις συνεχείς ροές λαθρομεταναστών, με τη ρίψη πυροτεχνημάτων σε ακατάλληλες ώρες, με τις πολλές κλοπές και για τα τόσα άλλα που συμβαίνουν. Ακούμε ότι υπάρχει μειωμένη δύναμη παντού, αλλά διερωτώμαι πώς γίνεται να μην μπορεί να στελεχωθεί ο σταθμός μας με έστω ακόμα ένα αστυνομικό», συμπλήρωσε.

Για τα συρματοπλέγματα

Ο Κ. Καρεκλάς σχολίασε και τις πληροφορίες περί τοποθέτησης συρματοπλέγματος στην περιοχή Αθηένου με σκοπό την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ορών. Δήλωσε ότι ο δήμος εναντιώνεται κάθετα με αυτή την ενέργεια, διότι, όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο θα σήμαινε τον «εγκλωβισμό» της Αθηένου. «Υπάρχουν άλλοι τρόποι για ν’ αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό. Καλύτερη αστυνόμευση, συνεργασία με τους δημότες, κάμερες κλπ. Όχι καταστροφικά για την περιοχή συρματοπλέγματα», επισήμανε.

Η εδαφική αρμοδιότητα του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου εκτείνεται σε μια απόσταση 110 τετραγωνικών χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Λάρνακας, έχοντας υπό την ευθύνη του, εκτός από τον Δήμο Αθηένου, τις κοινότητες Αβδελλερού και Τρούλλων καθώς επίσης και 37 χιλιόμετρα νεκρής ζώνης.

Βρισκόμαστε σήμερα σε μία ακριτική περιοχή, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τα τουρκικά στρατεύματα της κατοχής και με το 65% περίπου της γης της να είναι κατεχόμενο

Send this to a friend