Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στις «Μειονεκτικές περιοχές» Αθηένου και Τρούλλοι
Στις «Μειονεκτικές περιοχές» Αθηένου και Τρούλλοι

Στις «Μειονεκτικές περιοχές» Αθηένου και Τρούλλοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα διαχρονικό αίτημα των ακριτικών περιοχών της επαρχίας Λάρνακας, Αθηένου και Τρούλλων, αντικρίζεται θετικά με την επαναπροκήρυξη των στεγαστικών σχεδίων, με τα οποία αναβαθμίζονται οι παροχές για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών. Ο Δήμος Αθηένου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία χαιρετίζει κι ενημερώνει τους δημότες του για την αναφορά του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διάσκεψης τύπου για τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με τον πυλώνα της Στεγαστικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές της Αθηένου εκφράζουν την μεγάλη τους ικανοποίηση για την δέσμευση του Ν. Νουρή, ότι στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα εξαγγελθεί η επαναπροκήρυξη των στεγαστικών σχεδίων, στα οποία, μεταξύ άλλων, αναβαθμίζονται οι παροχές για τις ακριτικές κοινότητες του Μάμμαρι, της Δένειας και των Τρούλλων, που είναι χωροθετημένες εξολοκλήρου εντός της ουδέτερης ζώνης, αλλά και του περίκλειστου Δήμου Αθηένου.

Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή, οι υπό αναφορά περιοχές εντάσσονται στην κατηγορία των «μειονεκτικών περιοχών». Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: «Η Αθηένου ευχαριστεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, που κατανόησε τις θέσεις και τις ιδιαιτερότητες του ακριτικού δήμου της επαρχίας Λάρνακας και τον συμπεριέλαβε στις μειονεκτικές περιοχές.

Με την εξέλιξη αυτή, οι νέοι και κυρίως τα νέα ζευγάρια της Αθηένου, αλλά και οι υπόλοιποι δικαιούχοι,θα μπορούν να παραμείνουν στον τόπο τους, να δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες και να εργοδοτηθούν, απολαμβάνοντας την αυξημένη χορηγία που δίνεται για τις περιοχές αυτές. Είναι μια χορηγία που σίγουρα θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην ανάσχεση της αστυφιλίας, ένα πρόβλημα που είναι οξύ στις ακριτικές περιοχές.

Send this to a friend