Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Ο αερόσακος είναι πολύ σημαντικός – Αν έφεραν κράνος θα ήταν ζωντανοί..»
«Ο αερόσακος είναι πολύ σημαντικός – Αν έφεραν κράνος θα ήταν ζωντανοί..»

«Ο αερόσακος είναι πολύ σημαντικός – Αν έφεραν κράνος θα ήταν ζωντανοί..»

Επιχορήγηση εώς και 500 ευρώ για αγορά αερόσακου σώματος μοτοσικλετιστή εξήγγειλε το Υπουργείο Μεταφορών. Πρόκειται για δεύτερη φάση του προγράμματος που θα καλύψει τα έτη 2022, 2023 και 2024. Πέρσι ήταν η πρώτη φάση, δόθηκαν 700 αερόσακοι και οι μοτοσικλετιστές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος μοτοσικλετιστών «star club», Τζίμης Αγγελίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ο αερόσακος είναι ένα πολύ σημαντικό και ακριβό μέρος του προστατευτικού εξοπλισμού, οι τιμές ξεκινούν από 300 μέχρι και 1000 ευρώ.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι σε τρία χρόνια ο Υπουργείο θα έρθει να χρηματοδοτήσει ένα εκατομμύριο πενήντα χιλιάδες ευρώ, το οποίο μετατρέπεται σε 700 αερόσακους των 500 ευρώ ανά έτος.

Ανέφερε επίσης ότι, οι μοτοσικλετιστές αντιπροσωπεύουν μόνο το 7% των εγγεγραμμένων οχημάτων στην Κύπρο. Αυτό το 7% αντιστοιχεί στο 32% των θανατηφόρων.

Τόνισε ότι, ο αερόσακος σώζει ζωές. Υπάρχουν τρία ήδη αερόσακων, πρώτον είναι το φουλ σακάκι, υπάρχει γιλέκο που μπαίνει πάνω από το προστατευτικό σακάκι και τώρα υπάρχει και ένας νέος που φοριέται κάτω από σακάκι.

«Ο μοτοσικλετιστής σε περίπτωση ατυχήματος φεύγει από το όχημα, αν είναι ενσύρματος ο αερόσακος υπάρχει μία μποτίλια μέσα η οποία θα εκραγεί θα φουσκώσει όλος ο αερόσακος που θα καλύψει σβέρκο, πλάτη, στήθος και κατά την πτώση θα προστατεύσει τα πιο κύρια σημεία του σώματος», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως από τα θανατηφόρα του 2022, 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους, οι δέκα ήταν μοτοσικλετιστές και δύο συνοδηγοί μοτοσικλετιστών και το 60% δεν έφερε κράνος. «Αν έφεραν κράνος θα ήταν ζωντανοί. Ο αερόσακος δεν κάνει τίποτα αν κάποιος δεν φέρει κράνος».

Κλείνοντας, ο κ Αγγελίδης ανέφερε πως πάντα ήθελαν την Πολιτεία να ενδιαφερθεί για τους μοτοσικλετιστές, βλέπουμε αυτό το σχέδιο με πάρα πολύ καλό μάτι, δίνει την ευκαιρία σε συναδέλφους να αποκτήσουν αερόσακο που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να τον αποκτήσουν λόγω του υψηλού κόστους. Άρα μιλάμε για δύο χιλιάδες άτομα που θα μπορούν να τον αποκτήσουν μέσω μίας απλής διαδικασίας συμπληρώνοντας απλώς το όνομα τους, την ταυτότητα, αριθμούς μηχανής και ηλεκτρονική διεύθυνση και γίνεται κλήρωση.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο βίντεο:

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend