Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Θέλει χρόνο ν’ απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες ο 31χρονος για την απόπειρα στην Ορόκλινη
Θέλει χρόνο ν’ απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες ο 31χρονος για την απόπειρα στην Ορόκλινη

Θέλει χρόνο ν’ απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες ο 31χρονος για την απόπειρα στην Ορόκλινη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ζήτησε χρόνο για ν’ απαντήσει αν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες απόπειρας φόνου και συνωμοσίας για φόνο, ο 31χρονος, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος κρατείται για την απόπειρα φόνου 42χρονου που διαπράχθηκε στην Ορόκλινη τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου 2022.

Σήμερα, ήταν η πρώτη εμφάνιση του κατηγορουμένου στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, με την υπόθεση να είναι ορισμένη για απάντηση στις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Πολυχρόνης, ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο για ν’ απαντήσει ο πελάτης του τις κατηγορίες, λέγοντας ότι μόλις σήμερα παρέλαβε το κατηγορητήριο, ενώ υπολείπονται ακόμα τα αποτελέσματα ορισμένων επιστημονικών εξετάσεων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και όρισε την υπόθεση για απάντηση στις κατηγορίες στις 28 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε ο 31χρονος διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση υπό τον φόβο της φυγοδικίας. Αντιμετωπίζει συνολικά εφτά κατηγορίες, οι οποίες αφορούν απόπειρες φόνου κατά δύο διαφορετικών προσώπων, συνωμοσία για φόνο και κατοχή πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, σε περίπτωση καταδίκης του στις υπό αναφορά κατηγορίες, οι ποινές φυλάκισης που θα του επιβληθούν θα είναι πολυετείς.

Ο 31χρονος έχει ήδη δώσει δύο θεληματικές καταθέσεις στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, στις οποίες φέρεται να ομολογεί την διάπραξη των αδικημάτων, λέγοντας ότι ήταν το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη, εκτελώντας έναντι αδρής αμοιβής συμβόλαιο θανάτου.

Τραυματίστηκε κι εξάχρονος

Θυμίζουμε, ότι στόχος της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη ήταν 42χρονος, ο οποίος είναι συγγενής με άτομο που απασχόλησε πολλάκις τις αρχές ασφαλείας. Η απόπειρα φόνου αποδόθηκε από την Αστυνομία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Από τα πυρά του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποίησε ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κι εξάχρονο αγοράκι, το οποίο βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου του παραλίγο θύματος.

Τόσο ο 42χρονος, όσο και το ανήλικο παιδάκι νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο. Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί τον Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 36 χρόνων, από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ο οποίος είναι δηλωμένος από συγγενικό του πρόσωπο ως ελλείπων πρόσωπο από τις 6 περασμένου Δεκεμβρίου. Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Τον Καμπούρη κατονόμασε ο 31χρονος κατηγορούμενος σε κατάθεσή του, ότι ήταν το πρόσωπο που τον στρατολόγησε στην διάπραξη του εγκλήματος και βρισκόταν μαζί του στην σκηνή της απόπειρας φόνου. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Καμπούρης εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Βρυσούλλων και όπως διαπιστώθηκε είχε γίνει απόπειρα εμπρησμού του.

Send this to a friend