Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Φυλάκιση 10 χρόνων σε 24χρονο για διαδοχικούς βιασμούς σε βάρος ανήλικης
Λάρνακα: Φυλάκιση 10 χρόνων σε 24χρονο για διαδοχικούς βιασμούς σε βάρος ανήλικης

Λάρνακα: Φυλάκιση 10 χρόνων σε 24χρονο για διαδοχικούς βιασμούς σε βάρος ανήλικης

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Βαριά «καμπάνα» δέκα χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 24χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε αριθμό κατηγοριών που αφορούν διαδοχικούς (παρά φύση) βιασμούς και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου κοριτσιού, η οποία κατά τον επίδικο χρόνο ήταν 14 χρόνων.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος στα φρικτά σεξουαλικά αδικήματα που διέπραξε έπειτα από δίκη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας της ανήλικης παραπονούμενης. Η τελευταία κατέθεσε στη δίκη ως η βασική μάρτυρας κατηγορίας μέσω κλειστού κυκλώματος, από άλλη αίθουσα, χωρίς να έχει οπτική επαφή με τον κατηγορούμενο. Η μαρτυρία της κρίθηκε αξιόπιστη από το δικαστήριο. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες το 2021, στην επαρχία Λάρνακας.

Κατά την επιμέτρηση της ποινής, λήφθηκε υπόψη ακόμα μία υπόθεση που παραδέχθηκε ο 24χρονος, η οποία καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και αφορούσε κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού. Κατά την επιμέτρηση της ποινής δεκαετούς φυλάκισης στον 24χρονο λήφθηκαν υπόψη, ως επιβαρυντικοί παράγοντες, ο προσχεδιασμός του κατηγορουμένου στην διάπραξη των αδικημάτων και το γεγονός ότι χρησιμοποίησε βία σε βάρος της ανήλικης μαθήτριας.

Διαδικτυακή πλατφόρμα                                                                                   

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2021 ο κατηγορούμενος γνώρισε την ανήλικη μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και ακολούθως, σε διάφορες ημερομηνίες, διέπραξε τους βιασμούς σε βάρος της. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου βρέθηκαν στην κατοχή του, αποθηκευμένα σε κινητό τηλέφωνο, 14 αρχεία εικόνων και άλλα έξι αρχεία βίντεο, τα οποία περιείχανυλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο νεαρός προσέγγισε την μαθήτρια μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και την έπεισε να τον συναντήσει, ενώ ακολούθως διέπραξε σε βάρος της τα σεξουαλικά αδικήματα. Σε μία από τις περιπτώσεις, το αδίκημα διαπράχθηκε στην οικία του κατηγορουμένου. Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες βιασμού, το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι η παραπονούμενη δεν συναινούσε στις εν λόγω πράξεις και ότι στην ουσία είχε υποκύψει στη θέληση του κατηγορουμένου.

Μάλιστα, το Κακουργιοδικείο υπογράμμισε στην καταδικαστική του απόφαση ότι «η συμμόρφωση ή η υποταγή δεν συνιστά συναίνεση», τονίζοντας παράλληλα ότι ο κατηγορούμενος απειλούσε και ασκούσε βία σε βάρος της 14χρονηςακριβώς επειδή γνώριζε ότι εκείνη δεν συναινούσε στις σεξουαλικές του ορέξεις. Κατά την επιβολή της ποινής, λήφθηκε επίσης υπόψη η συχνότητα με την οποία παρόμοιας φύσης σεξουαλικά αδικήματα παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα για εκδίκαση ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Send this to a friend