Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαίνια νέας πτέρυγας του Γ.Ν. Λάρνακας: “Πάγια πολιτική της κυβέρνησης η έμφαση στην υγεία”
Εγκαίνια νέας πτέρυγας του Γ.Ν. Λάρνακας: “Πάγια πολιτική της κυβέρνησης η έμφαση στην υγεία”

Εγκαίνια νέας πτέρυγας του Γ.Ν. Λάρνακας: “Πάγια πολιτική της κυβέρνησης η έμφαση στην υγεία”

Πάγια πολιτική της κυβέρνησης ήταν να δοθεί έμφαση τόσο στην υγεία όσο και στην κοινωνική πολιτική, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τελώντας τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, εκφράζοντας ταυτόχρονα ικανοποίηση για τις σημαντικές Υπηρεσίες που προσφέρει το δημόσιο νοσηλευτήριο.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε επίσης ικανοποίηση «διότι άλλο ένα έργο που αφορά ζωτικής σημασίας Υπηρεσίες για τους πολίτες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, όπως μετατρέπεται και μετετράπη η Λάρνακα, έχει παραδοθεί στην υπηρεσία της πόλης. Χαίρομαι πραγματικά για τις σημαντικές Υπηρεσίες που προσφέρει» είπε.

Πρόσθεσε ότι «τα έργα που ταλαιπώρησαν τον Δήμαρχο Λάρνακας ήταν από τη μια η Δημοτική Αγορά και από την άλλη το Νοσοκομείο. Είναι καλά γνωστό ότι ξεκίνησε προ της ανάληψης της διακυβέρνησης από εμάς και παρέμεινε σε μια κατάσταση αδράνειας, διότι δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστεί» είπε και σημείωσε πως «χάρη στην αποφασιστικότητα τότε και του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου έγινε κατορθωτό να ληφθούν αποφάσεις».

Στη συνέχεια, ανέφερε «με τη δράση του νυν Υπουργού Μεταφορών και των Υπουργών Υγείας έγινε κατορθωτό να φτάσουμε στο σημείο σήμερα που υπολείπονται κάποια (έργα). Θα πρέπει ο εργολάβος να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος ή ανοχή για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και να είναι ακόμα διάσπαρτες κάποιες των Υπηρεσιών που υπάρχει ανάγκη να στεγαστούν ενιαία και να αποδώσουν αυτό που θέλουμε».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι «υπήρξε πάγια πολιτική να δώσουμε έμφαση τόσο στην υγεία όσο και στην κοινωνική πολιτική».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι «η υιοθέτηση του ΓΕΣΥ χάρη και στη συνδρομή των κομμάτων, των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, αλλά και η συμβολή των γιατρών, των νοσηλευτών και του παραϊατρικού προσωπικού, με τη λειτουργία του ΓΕΣΥ έδωσε τη δυνατότητα στην πατρίδα μας να αντιμετωπίσει την πανδημία κατά τον επιτυχέστερο τρόπο, πολύ καλύτερα από πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Είμαστε η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε μειωμένο αριθμό θανάτων, αλλά θεωρούμαστε και από τις πλέον επιτυχής στη διαχείριση της πανδημίας» είπε.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε ευχαριστίες και συγχαρητήρια «στους Υπουργούς Μεταφορών και Υγείας, τον ΟΚΥπΥ και όσους συνέβαλαν και γενικότερα συνέργησαν ώστε και ο εργολάβος να μπει σε μια τροχιά ευταξίας για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα λυθούν και θα αρθούν όλα τα προβλήματα, έτσι ώστε να μεταφερθούν και όποιες Υπηρεσίες υπάρχουν στο παλαιό Νοσοκομείο. Να δώσουμε τη δυνατότητα στον Δήμο να αξιοποιήσει το παλαιό Νοσοκομείο το οποίο παραχωρήθηκε προς τον Δήμο Λάρνακας, ώστε να είναι και ανάλογη η στέγαση της τοπικής κυβέρνησης».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Κύπρος Σταυρίδης Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ χαρακτήρισε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας «καίριας σημασίας» για την πόλη και επαρχία και πρόσθεσε πως «η μέχρι σήμερα λειτουργία της έχει ήδη αποδείξει ότι βοήθησε τα μέγιστα το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό να εργαστεί στις συνθήκες που απαιτούνταν για την παροχή αναβαθμισμένων Υπηρεσιών προς όφελος των ασθενών μας».

Σήμερα συνέχισε «εγκαινιάζουμε ένα πραγματικό στολίδι το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και προόδου για τις προσφερόμενες Υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στον τόπο μας και στην αποστολή μας για τις όσο το δυνατό υψηλότερες ποιοτικά ιατρικές υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Αναφερόμενος στη νέα πτέρυγα ο κ. Σταυρίδης είπε πως «έχει συνολικό εμβαδόν 23.200 m² και συνολικό κόστος ανέγερσης πέραν των 24 εκατομμυρίων ευρώ. Στην παρούσα φάση στεγάζει το Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, με 33 εξεταστήρια, το Τμήμα Εξυπηρέτησης Ασθενών, ενώ λειτουργούν το Φυσιοθεραπευτήριο, η Νεφρολογική Κλινική, το Τμήμα Αιμοκάθαρσης με 21 σταθμούς αιμοκάθαρσης, το Τμήμα Θαλασσαιμίας, το Κέντρο Αιμοληψίας εξωτερικών ασθενών, η Τράπεζα Αίματος και άλλοι  υποστηρικτικοί χώροι».

Ταυτόχρονα εξέφρασε ευχαριστίες στην κυβέρνηση «για την αρωγή που πρόσφερε και προσφέρει και που για ακόμα μια φορά, συνέβαλε στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για τον Οργανισμό. Θερμές ευχαριστίες εκφράζω στα Υπουργεία Υγείας και Μεταφορών για τεράστια συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου και που χωρίς την δική τους στήριξη και επιμονή, δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου».

Ο κ. Σταυρίδης ευχαρίστησε επίσης μεταξύ άλλων όλους τους δωρητές που υποστηρίζουν το Νοσοκομείο και ειδικότερα την Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών «στον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης και τον Ιατρικό Διευθυντή, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας για την σημαντική συνεισφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στην υλοποίηση του έργου καθώς και για τον ζήλο που επιδεικνύουν μέσα από την καθημερινή επαφή τους με τους ασθενείς».

Send this to a friend