Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα προγράμματα Erasmus+ της ΕΤΑΠ Λάρνακας
Τα προγράμματα Erasmus+ της ΕΤΑΠ Λάρνακας

Τα προγράμματα Erasmus+ της ΕΤΑΠ Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σ’επτά ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ συμμετέχει ως εταίρος η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), με στόχο την ενίσχυση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Σε συνάρτηση με το ετήσιο σχέδιο δράσης της και τους στρατηγικούς της σχεδιασμούς, η ΕΤΑΠεπιδιώκει να υλοποιήσει σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν τη δημιουργία εγχειριδίων εκπαίδευσηςκαθώς και ψηφιοποίηση και δικτύωση σ’ εξειδικευμένα θέματα της τουριστικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, για το 2023 η εταιρεία τουρισμού συμμετέχει στα πιο κάτω προγράμματα Erasmus+:

  • Introducing digitalisation for boosting SMEs in Tourism and Hospitality (DTOUR). Tο έργο στοχεύει στην εκπαίδευση και πιστοποίηση ατόμων που εργάζονται στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας με καινοτόμες ψηφιακές δεξιότητες, προκειμένου να παρέχουν υψηλής ποιότητας ψηφιοποιημένες υπηρεσίες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
  • Introducing Epidemic Safe Tourism (post-COVID recovery) to strengthen SMEs in the Hospitality (ESTOUR). Παρέχει κατάρτιση και πλαίσιο πιστοποίησης για τους εργαζόμενους στον τομέα της φιλοξενίας που θέλουν να ενισχύσουν το σύνολο των δεξιοτήτων τους όσον αφορά τα νέα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας και τις καινούργιες ψηφιακές τεχνολογίες, οι οποίες αποδείχθηκαν απαραίτητες για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης.
  • Time4AlternativeCreativity in remote space (TIME4AC). Στοχεύει στη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην αύξηση της παρουσίας της στην κοινωνική ζωή με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, προωθώντας ταυτόχρονα την αποτελεσματική λειτουργία του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού τομέα στο διαδίκτυο και αυξάνοντας την πρόσβαση αυτού του τομέα σε άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες.
  • Promoting Quality Internships in Sustainable Tourism and cultural heritage management (QUEST). Είναι καινοτόμο έργο, μ’ ευέλικτο πρόγραμμα μάθησης, που στοχεύει στην αύξηση της εργοδότησης των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού και της διεύθυνσης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης για φοιτητές κι εκπαιδευτές, που θα τους υποστηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος μάθησης κι εργασιακής εμπειρίας.
  • Go for VET in Erasmus. Είναι καινούργιο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2023 και στοχεύει στην προετοιμασία προτύπων συμφωνιών για εκπαίδευση επαγγελματικής κατάρτισης για τέσσερις τομείς, μεταξύ των οποίων και η ξενοδοχειακή βιομηχανία.
  • Rural Women’s Clubs – Locally Active in Traditions and Tourism. Ακόμα ένα πρόγραμμα που ξεκινά τον Μάρτιο μ’ εταίρους την τοπική εταιρεία τουρισμού και τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας. Στόχος είναι η αύξηση της ποικιλομορφίας όσον αφορά τη δράση και προσφορά των οργανώσεων των γυναικών της υπαίθρου.Τέλος, η ΕΤΑΠ Λάρνακας, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηένου, συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα «Τα Αθηενίτικα της Διατροφής μας», που θα αναδείξει και θα προβάλει την τοπική γαστρονομία της περιοχής.

 

 

Send this to a friend