Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Πράσινες Πόλεις» η Αθηένου και τα Λειβάδια
«Πράσινες Πόλεις» η Αθηένου και τα Λειβάδια

«Πράσινες Πόλεις» η Αθηένου και τα Λειβάδια

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για 5η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αθηένου βραβεύθηκε ως «Πράσινη Πόλη» της Κύπρου, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης υποψήφιων έργων από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, που έγινε στην παρουσία της επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου κι εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, η βράβευση αφορούσε δύο έργα, την «Ανακατασκευή παιδικής χαράς σε δημοτικό πάρκο και δημιουργία ανεμόμυλου», στην κατηγορία «Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση» και την «Διαμόρφωση και βελτίωση χώρων πρασίνου γειτονιάς», στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές – Αστική Βιοποικιλότητα», για τη χρονιά 2021.Με τη βράβευση αυτή ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας κι Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ). Η απονομή των Πράσινων Σημαιών πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον δήμαρχο Αθηένου Κυριάκο Καρεκλά να παραλαμβάνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τις δύο Πράσινες Σημαίες και ειδικές πλακέτες.

«Τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν και βραβεύτηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη πράσινης ενέργειας και κουλτούρας, καλλιέργεια περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης και αναβαθμισμένης εξυπηρέτησης των δημοτών. Ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του σε όλους τους τομείς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Λειβαδιών

Εξάλλου, για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λειβαδιών βραβεύτηκε, και μάλιστα με δύο βραβεία, στον Παγκύπριο Διαγωνισμό του ΚΥΚΠΕ «Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου». Τα έργα που βραβεύτηκαν είναι το «Πρότυπο αειφορικό σχολείο μέσης εκπαίδευσης», στην κατηγορία «Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση και ΑΠΕ» και το έργο «Ηλεκτροδότηση δημόσιων κτηρίων του Δήμου Λειβαδιών με την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων», στην κατηγορία «Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση» για το έτος 2022. Τα βραβεία παρέλαβε ο δήμαρχος Μάριος Αρμένης.

 

Send this to a friend