Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ηχοπετάσματα στο Δημοτικό Σχολείο Μοσφιλωτής για αντιμετώπιση της ηχορύπανσης
Ηχοπετάσματα στο Δημοτικό Σχολείο Μοσφιλωτής για αντιμετώπιση της ηχορύπανσης

Ηχοπετάσματα στο Δημοτικό Σχολείο Μοσφιλωτής για αντιμετώπιση της ηχορύπανσης

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Tην τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, έναντι δαπάνης 100 χιλιάδων ευρώ, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Μοσφιλωτής, στην επαρχία Λάρνακας, για αντιμετώπιση του προβλήματος της ηχορύπανσης ενέκρινε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος έπειτα από επιτόπια επίσκεψη την Τετάρτη (25/1).

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ.Καρούσος ανέφερε ότι πριν από λίγο καιρό έλαβε επιστολή από μαθητές του εν λόγω σχολείου, στην οποία τον ενημέρωναν ότι το εκπαιδευτήριο είναι κτισμένο πάνω σε κύρια οδική αρτηρία, υπάρχει αφόρητη ηχορύπανση και δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα.

Γι’ αυτό, τον παρακαλούσαν όπως εγκριθεί η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος του σχολείου. «Με την επιτόπια επίσκεψη μου διαπίστωσα προσωπικά ότι όντως μπροστά από το δημοτικό σχολείο περνούν φορτηγά, αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα. Ως εκ τούτου, μετά την διαπίστωση του προβλήματος ανακοίνωσα στους μαθητές ότι θα προχωρήσουμε με την εγκατάσταση ηχοπετασμάτων μπροστά από το σχολείο για να επιλυθεί το πρόβλημα», σημείωσε.

Ο Υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι ήδη έχει γίνει μια προμελέτη και σύντομα θα προχωρήσουν οι διεργασίες για τηντοποθέτηση των ηχοπετασμάτων, καθότι έχει διαπιστωθεί ότι οι μαθητές πραγματικά ταλαιπωρούνται από τους θορύβους και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους σ’ ένα ήρεμο περιβάλλον, χωρίς την οχληρία των φορτηγών και των βαρέων οχημάτων που περνούν καθημερινά έξω από τις τάξεις τους.

«Διαθέτουμε τον προϋπολογισμό για την τοποθέτηση των ηχοπετασμάτων και το αίτημα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μοσφιλωτής θα ενταχθεί σ’ αυτό το πλαίσιο. Υπολογίζουμε ότι το κόστος θα ανέλθει γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ, συν ΦΠΑ. Τ’ όλο έργο θ’ αναλάβει το Τμήμα Δημοσίων Έργων», είπε, σημειώνοντας πως το πρόβλημα της ηχορύπανσης στο Δημοτικό Μοσφιλωτής θα επιλυθεί χωρίς να χρειαστεί να γίνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

 

Send this to a friend