Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Νέο Kέντρο Μαστογραφίας και αρτιότερες υπηρεσίες για αιμοκαθαρόμενους στο ΓΝ Αμμοχώστου
Νέο Kέντρο Μαστογραφίας και αρτιότερες υπηρεσίες για αιμοκαθαρόμενους στο ΓΝ Αμμοχώστου

Νέο Kέντρο Μαστογραφίας και αρτιότερες υπηρεσίες για αιμοκαθαρόμενους στο ΓΝ Αμμοχώστου

Νέες δυνατότητες, περισσότερες κλίνες, νέο Kέντρο Μαστογραφίας και πιο άρτιες υπηρεσίες για αιμοκαθαρόμενους προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ αναφέρεται ότι «μετά την ολοκλήρωση των φάσεων επέκτασης, το Νοσοκομείο εξοπλίζεται για να καλύπτει με περισσότερη επάρκεια τις ανάγκες των κατοίκων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στην παρουσία και του Υπουργού Υγείας και εκπροσώπων του ΟΚΥπΥ, τα εγκαίνια των νέων χώρων, του Κέντρου Μαστογραφίας και της Μονάδας Αιμοκάθαρσης.

Προστίθεται ότι με την πρόσφατα ολοκληρωμένη επέκταση προστέθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου συνολικά 54 νέες κλίνες και μαζί με αυτές που βρίσκονται στον 2ο και 3ο όροφο του Νοσοκομείου ενσωματώθηκαν και όλοι οι απαραίτητοι υποστηρικτικοί χώροι που εξυπηρετούν τους ασθενείς και το προσωπικό.

Όσον αφορά τους αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου «η ολοκλήρωση της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης έχει τεράστια σημασία, αφού τους επιτρέπει πλέον να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε άλλες μονάδες» λέει ο ΟΚΥπΥ.

Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, συνεχίζει, ενισχύθηκε με δέκα νέες μονάδες αιμοκάθαρσης ενώ δημιουργήθηκαν τρεις θέσεις “yellow unit” μαζί με όλους τους απαραίτητους χώρους για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες.

Σε χαιρετισμό του εκ μέρους του ΟΚΥπΥ, κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Λάρνακας – Αμμοχώστου, Γιώργος Αντωνίου, είπε πως «μετά το πέρας της πανδημίας το Νοσοκομείο Αμμοχώστου δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από άλλα νοσηλευτήρια σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, εφόσον οι υφιστάμενες κλίνες COVID θα μπορούν να διατεθούν προς εξυπηρέτηση των ασθενών».

Όσον αφορά τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης είπε πως «οι νέες ανακαινισμένες και σύγχρονα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της Μονάδας θα αποτελέσουν ένα πολύτιμο εφόδιο, που θα μεγιστοποιήσει την απόδοση του προσωπικού μας, με τελικό στόχο τη βέλτιστη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την ομάδα των νεφροπαθών».

Send this to a friend