Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Χατζηπαντέλα: Προβληματίζει η έξαρση της Γρίπης Α, αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε
Χατζηπαντέλα: Προβληματίζει η έξαρση της Γρίπης Α, αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε

Χατζηπαντέλα: Προβληματίζει η έξαρση της Γρίπης Α, αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε

Προβληματίζει το Υπουργείο Υγείας η έξαρση της Γρίπης Α αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε, δήλωσε την Τετάρτη ο αρμόδιος Υπουργός, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο -και ειδικά τους ηλικιωμένους –  να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Γρίπης, ώστε να προληφθεί μια ενδεχόμενη νοσηλεία τους.

Σε δηλώσεις του, μετά από διάσκεψη Τύπου για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής iSAVElives στην Κύπρο, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε για την έξαρση της Γρίπης ότι τους προβληματίζει, ωστόσο, σημείωσε «δεν υπάρχει πανικός».

«Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σημαντική μείωση στα κρούσματα του κορωνοϊού, αφού αυτό δείχνουν οι μετρήσεις του Υπουργείου Υγείας», ανέφερε.

Άρα, πρόσθεσε, «είναι ένα θέμα που το γνωρίζουμε, το αντιμετωπίζουμε και αυτή η στιγμή μου δίδεται η ευκαιρία να καλέσω το κόσμο να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Γρίπης για να μην καταλήξουν, ειδικά οι ηλικιωμένοι, στα νοσηλευτήρια».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σε σχέση με τη νέα πρότασή για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους, που προσλήφθηκαν από το 2019 με προσωπικά συμβόλαια, η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον ΟΚΥπΥ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο Υπουργός Υγείας είπε πως κατανοεί τις θέσεις και των δύο πλευρών, για να σημειώσει πως υπάρχει ένα πλάνο σε περίπτωση αδιεξόδου, ώστε να δοθεί μια λύση.

«Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι ο ΟΚΥπΥ είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με δικό του Διοικητικό Συμβούλιο. Πρέπει να αφήσουμε αυτόν τον ανεξάρτητο οργανισμό να διαβουλευθεί με τις συντεχνίες, να δούμε που θα καταλήξουν και αν δεν καταλήξουν, τότε με καλή θέληση, θα προσπαθήσουμε εμείς να βρούμε μια λύση», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε «υπάρχει πλάνο, αλλά εύχομαι να μην το χρησιμοποιήσουμε», σημειώνοντας πως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και στον ΟΚΥπΥ και στις συντεχνίες να συζητήσουν πριν επέμβει το Υπουργείο του.

Σε σχέση με τη νέα πιθανή υπόθεση ιατρικής αμέλειας στη Λεμεσό, την οποία καταγγέλλει  ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως αναμένει την καταγγελία να φτάσει στο Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως «αν πρέπει το Υπουργείο να δείξει αυστηρότητα θα τη δείξει».

«Δείξαμε πόσο αυστηροί είμαστε και σε άλλες περιπτώσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Περιμένουμε να δούμε όλα τα στοιχεία πριν τοποθετηθούμε και επίσημα», είπε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση πότε θα ανοίξει τις πόρτες του το ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε αισιοδοξία πως τέλος Ιανουαρίου θα ανοίξει το ΤΑΕΠ.

Ωστόσο, δεν θέλησε να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, λέγοντας «αφήστε μας να σας κάνουμε μια ευχάριστη έκπληξη».

Ο κ. Χατζηπαντέλα επανέλαβε ότι στόχος είναι το ΤΑΕΠ Παίδων να ξεκινήσει τη λειτουργία του τέλος Ιανουαρίου.

Send this to a friend