Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καινούργια όργανα γυμναστικής και γήπεδα στις παραλίες της Λάρνακας
Καινούργια όργανα γυμναστικής και γήπεδα στις παραλίες της Λάρνακας

Καινούργια όργανα γυμναστικής και γήπεδα στις παραλίες της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέα έργα αναβάθμισης των παραλιών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας ανακοίνωσε η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης. Στο χειμερινό ενημερωτικό της δελτίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, εξαγγέλθηκε η επέκταση του προγράμματος εμπλουτισμού των παραλιών και μάλιστα άμεσα, αφού τα έργα που ανακοινώθηκαν αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εταιρεία τουρισμού, στην ακτογραμμή της τουριστικής περιοχής Πύλαςθα εγκατασταθούν όργανα γυμναστικής, ενώ η παραλία θα εμπλουτιστεί με δύο καινούργια γήπεδα BeachVolley και BeachTennis.Επίσης, στην κοινότητα της Ορόκλινης, η οποία παρουσιάζει ραγδαία οικιστική και τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ήδη στην περιοχή έχουν ανεγερθεί καινούργιες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, θα τοποθετηθούν στην παραλία επιπρόσθετα όργανα γυμναστικής πλησίον του παραλιακού πεζόδρομου, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και την κατασκευή σκαλιών που θα οδηγούν στην ακτή.

Πέραν τούτων, στην ίδια παραλία προβλέπεται, επίσης, και η δημιουργία ενός καινούργιου γηπέδου ποδοσφαίρου παραλίας δίπλα από το υφιστάμενο γήπεδο βόλεϊ. «Τα έργα αυτά εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης των οργανωμένων παραλιών στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας, το οποίο εφαρμόζει με ιδιαίτερη επιτυχία η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ), σε συνεργασία με τις οικείες τοπικές αρχές από το 2018.

Στόχος αυτών των έργων είναι να προσφέρουν στους λάτρεις της θάλασσας και της παραλίας πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΤΑΠ. Θυμίζουμε, ότι παρόμοιες αναβαθμίσεις έγιναν πρόσφατα και στα γήπεδα BeachVolleyκαι BeachTennis που βρίσκονται στην παραλία των Φοινικούδων, ενώ εντός του τρέχοντος έτους προγραμματίζεται ο περαιτέρω εμπλουτισμός με την φύτευση φοινικόδεντρων στην παραλία των αετοσανίδων, στο Κίτι. Να σημειωθεί, ότι οι θάλασσες της Λάρνακας φημίζονται για τα ασφαλή και ρηχά νερά τους καθώς και για τα ναυάγια που βρίσκονται στον βυθό τους, τα οποία την καθιστούν πρώτη παγκυπρίως στον καταδυτικό τουρισμό.

Send this to a friend