Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Με γραφείο στην Κύπρο η Royal Caribbean-Πλοίο με κυπριακή σημαία
Με γραφείο στην Κύπρο η Royal Caribbean-Πλοίο με κυπριακή σημαία

Με γραφείο στην Κύπρο η Royal Caribbean-Πλοίο με κυπριακή σημαία

Η απόφαση της εταιρείας Royal Caribbean για άνοιγμα γραφείου του Ομίλου στην Κύπρο αποτελεί απτό παράδειγμα του τρόπου που η Κυβέρνηση μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία, αναφέρει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, σε δήλωσή του, χαιρετίζοντας αυτή την εξέλιξη.

Ο κ. Δημητριάδης, σε δήλωσή του χαιρετίζει την ανακοίνωση του Ομίλου Royal Caribbean για άνοιγμα γραφείου στην Κύπρο, καθώς και για εγγραφή κρουαζιερόπλοιου στο κυπριακό νηολόγιο, «και πιο συγκεκριμένα του πλοίου Spectrum of the Seas που από την περασμένη Παρασκευή έχει υψώσει την κυπριακή σημαία».

«Η απόφαση της εταιρείας αποτελεί απτό παράδειγμα του τρόπου που η Κυβέρνηση μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία», αναφέρει, σημειώνοντας ότι, «ως γνωστό», η Κύπρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Μεταφορών και Υγείας και το Υφυπουργείο Τουρισμού, είχαν διευκολύνει τον επαναπατρισμό και τις αλλαγές πληρωμάτων πέραν των 65.000 ναυτικών ενώ εφαρμόστηκε «με μεγάλη επιτυχία το Εθνικό Πρόγραμμα που υιοθετήσαμε για εμβολιαστική κάλυψη 40.000 ναυτικών». «Τα πιο πάνω μαζί με την εξυπηρέτηση που προσφέραμε έβαλαν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας», προσθέτει.

Η απόφαση της εταιρείας για δημιουργία μόνιμης έδρας στην Κύπρο η οποία θα αποτελέσει το κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και η εμπιστοσύνη που η εταιρεία έχει επιδείξει στην Κυπριακή Σημαία, αναφέρει ο Υφυπουργός, «δημιουργούν προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, η οποία θα επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την Κυπριακή Ναυτιλία αλλά ευρύτερα και στην εδραίωση της Κύπρου ως κέντρο ποιοτικής κρουαζιέρας γεγονός που ενισχύει περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομία του τόπου».

«Η βελτίωση του ναυτιλιακού μας προϊόντος και η ενίσχυση των κινήτρων και της εξυπηρέτησης μας, όπως σχεδιάστηκε και υλοποιείται μέσα από την εθνική Στρατηγική “SEA Change 2030”, έχουν θέσει γερές βάσεις για ένα ευοίωνο μέλλον για την κυπριακή ναυτιλία», καταλήγει η δήλωση του κ. Δημητριάδη.

Send this to a friend