Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αντιδράσεις για ορνιθοτροφείο – σφαγείο στην Αλαμινό
Αντιδράσεις για ορνιθοτροφείο – σφαγείο στην Αλαμινό

Αντιδράσεις για ορνιθοτροφείο – σφαγείο στην Αλαμινό

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι από τις κοινότητες Αλαμινού, Μενόγειας, Κοφίνου και Αναφωτίας, λόγω της πρόθεσης του κράτους να μετακινηθεί μεγάλο ορνιθοτροφείο και σφαγείο από τα Πολεμίδια σε χαλίτικη γη στην Αλαμινό.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι μαζεύτηκαν στον χώρο όπου υπάρχει πρόθεση ν’ ανεγερθεί το ορνιθοτροφείο και διαμήνυσαν πως εναντιώνονται με την απόφασητης κυβέρνησης, δηλώνοντας αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε μέσο την ανέγερση του υποστατικού αυτού.

Ο κοινοτάρχης Αλαμινού Φρίξος Χάσικος δήλωσε ότι στα Πολεμίδια, όπου λειτουργείτο ορνιθοτροφείο, υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για οχληρία κι έντονη δυσοσμία. «Δεν επιθυμούμε, σε καμιά περίπτωση, να λειτουργήσει ορνιθοτροφείο στην Αλαμινό. Υπάρχουν ιδιώτες, οι οποίοι ζητούν παρέκκλιση από το Υπουργικό Συμβούλιο για να ανεγείρουν κατοικίες στην κοινότητά μας. Υπάρχει μεγάλη οικιστική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας. Όταν θα φυσά βοριάς ή δυτικός άνεμος, θα υπάρχει αφόρητη δυσοσμία όχι μόνο στην Αλαμινό, αλλά και στις γύρω κοινότητες.

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό το πράγμα», ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ.Χάσικος.Στην Αλαμινό οι αντιδράσεις είναι πιο έντονες, καθότι πρόκειται για μια τουριστική κοινότητα, η οποία στα όριά της διαθέτει πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα. Ο Κοινοτάρχης Αλαμινού προειδοποίησε πως εάν η κυβέρνηση παραχωρήσει χαλίτικη γη για δημιουργία ορνιθοτροφείου, τότε οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του,ο διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας και Χωρομετρίας Ελίκκος Ηλία δήλωσε ότι έχουν υποβληθεί δύο αιτήσεις για το συγκεκριμένο χαλίτικοτεμάχιο, το οποίο βρίσκεται σε κτηνοτροφική ζώνη μεταξύ Αλαμινού και Κοφίνου. Η μία αίτηση αφορά γεωργική χρήση και η άλλη στη δημιουργία πτηνοτροφείου.

«Είμαστε στο αρχικό στάδιο εξέτασης των αιτήσεων. Θα πρέπει να πάρουμε τις απόψεις του Επάρχου Λάρνακας, του Υπουργείου Γεωργίας, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, της Πολεοδομίας και των κοινοτικών συμβουλίων της γύρω περιοχής. Αφού λάβουμε υπόψη μας όλα αυτά, θα προωθήσουμε την εισήγησή μας στην διυπουργική επιτροπή και ακολούθως το θέμα θα οδηγηθεί για τελική απόφαση στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο», σημείωσε.

Send this to a friend