Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Οι γιατροί που εφημερεύουν τα Σαββατοκύριακα 21-22 και 28-29 Ιανουαρίου
Οι γιατροί που εφημερεύουν τα Σαββατοκύριακα 21-22 και 28-29 Ιανουαρίου

Οι γιατροί που εφημερεύουν τα Σαββατοκύριακα 21-22 και 28-29 Ιανουαρίου

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ενημερώνει το κοινό για τα στοιχεία επικοινωνίας των Υπηρεσιών Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού (ΠΙ) ανά Επαρχία κατά τα Σαββατοκύριακα 21-22 και 28-29 Ιανουαρίου 2023.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία επικοινωνίας των Υπηρεσιών Εφημερίας ΠΙ θα προσαρμόζονται σε μηνιαία βάση και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ, καθώς και στους επίσημους λογαριασμούς του Οργανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, οι Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ παρέχονται σε ενήλικες και παιδιά οι οποίοι είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ κατά τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες και αφορούν στην παροχή φροντίδας υγείας για έκτακτα προβλήματα όπως είναι η οξεία έναρξη ανησυχητικών συμπτωμάτων, ο απότομος και έντονος πόνος, η επιδείνωση συμπτωμάτων σοβαρής χρόνιας ασθένειας, ο υψηλός πυρετός που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα. Οι δικαιούχοι δεν πρέπει να απευθύνονται στις Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ για προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις, έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών, έκδοση παραπεμπτικών σε άλλες υπηρεσίες του ΓεΣΥ ή στις περιπτώσεις που δεν έχουν τον χρόνο να επισκεφθούν τον προσωπικό ιατρό τους.

Οι ώρες λειτουργίας των Υπηρεσιών είναι τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες ως ακολούθως:

  • Σάββατο: 09.00 – 17.00
  • Κυριακή και δημόσια αργία: 15.00 – 19.00

Για την εξυπηρέτησή τους, οι δικαιούχοι επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τις Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ της Επαρχίας τους κατά τις ώρες λειτουργίας των Υπηρεσιών. Κατόπιν αξιολόγησης του προβλήματος υγείας, διευθετείται ραντεβού εντός της ημέρας και των ωρών λειτουργίας των Υπηρεσιών. Τονίζεται ότι, για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ λειτουργούν μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού.

Send this to a friend