Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες για ενίσχυση του τομέα της πρόληψης εντός ΓεΣΥ
Κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες για ενίσχυση του τομέα της πρόληψης εντός ΓεΣΥ

Κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες για ενίσχυση του τομέα της πρόληψης εντός ΓεΣΥ

Κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες (ΚΚΟ) με σκοπό την ενίσχυση του τομέα της πρόληψης εντός του ΓεΣΥ έθεσε σε εφαρμογή ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του.

Οι ΚΚΟ αφορούν τον προληπτικό έλεγχο σιδηροπενίας/σιδηροπενικής αναιμίας στην παιδική ηλικία, την αναπτυξιακή δυσπλασία ισχίου και τον προληπτικό έλεγχο όρασης στα παιδιά. Όπως σημειώνει, οι πιο πάνω οδηγίες ετοιμάστηκαν από τις αρμόδιες επιστημονικές εταιρείες.

«Με γνώμονα τη συνεχή βελτίωση και την αναβάθμιση του επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας έχει θέσει ως μια από τις προτεραιότητες του την υιοθέτηση και την εφαρμογή κλινικών κατευθυντήριων οδηγιών, ποιοτικών προτύπων και πρωτοκόλλων βασιζόμενων στην τεκμηριωμένη ιατρική πρακτική», αναφέρει ο ΟΑΥ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Οργανισμός εντός του 2021 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον διεθνή Oργανισμό NΙCE (National Institute for Health and Care Excellence), στο πλαίσιο της οποίας προωθείται η προσαρμογή και υιοθέτηση αριθμού κατευθυντήριων οδηγιών με βάση τις προϋποθέσεις που τίθενται από τον ΝICE και με στόχο την εδραίωση των εργαλείων και των μηχανισμών για προαγωγή επιστημονικά τεκμηριωμένων (evidence based) και οικονομικά αποδοτικών (cost effective) υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

 

Send this to a friend