Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Αρχίζει η υλοποίηση της νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Μακάρειο
Αρχίζει η υλοποίηση της νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Μακάρειο

Αρχίζει η υλοποίηση της νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Μακάρειο

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα σε μια τελετή με πρόσκληση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και παρουσία του Προέδρου, του Εκτελεστικού Διευθυντή και άλλων αξιωματούχων του ΟΚΥπΥ, παρέδωσε σε ηλεκτρονική μορφή τα τελικά σχέδια του έργου της νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία και ανακαίνισης της υφιστάμενης μονάδας.

Τόσο ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, όσο και οι Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ Μάριος Παναγίδης και Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Κύπρος Σταυρίδης, αφού ευχαρίστησαν τον Σύνδεσμο Μωρά Θαύματα διαβεβαίωσαν ότι το έργο της νέας ΜΕΝΝ θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή του και μέσα στα χρονικά πλαίσια που έθεσε ο Υπουργός Υγείας για το έργο, παρέδωσε τα αρχιτεκτονικά, στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια που ετοίμασε αφιλοκερδώς η ομάδα μελετητών των γραφείων Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες, Ι&Α Φιλίππου και GEMAC για να ξεκινήσει το έργο άμεσα.

Την παρουσίαση των σχεδίων έκανε ο αρχιτέκτονας Άλκης Δίκαιος. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Υγείας για τη βοήθεια και τη στήριξή του και τον ΟΚΥπΥ για την άριστη συνεργασία. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την ομάδα των Μελετητών/Συμβούλων που εργάστηκαν για την ετοιμασία των σχεδίων με βάση τις οδηγίες του ΟΚΥπΥ και του Γενικού Ελεγκτή για να παραδοθούν στο κράτος μέσω του Συνδέσμου υπό μορφή δωρεάς.

Η κ. Μεγαλέμου, ανέφερε ότι «τα Μωρά Θαύματα, οι γονείς των πρόωρων παιδιών και το Προσωπικό της ΜΕΝΝ μετά από πολλά χρόνια επίμονων προσπαθειών εκ μέρους του Συνδέσμου, θα έχουν επιτέλους ό,τι χρειάζονται και ό,τι δικαιωματικά τους αξίζει».

Send this to a friend