Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μπαράζ εγκαινίων και στη Λάρνακα από τον ΠτΔ
Μπαράζ εγκαινίων και στη Λάρνακα από τον ΠτΔ

Μπαράζ εγκαινίων και στη Λάρνακα από τον ΠτΔ

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ολοήμερη περιοδεία στη Λάρνακα αναμένεται να πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα εγκαινιάσει σημαντικά έργα υποδομής στο εμπορικό κέντρο της πόλης, τη νέα δημοτική αγορά και την αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί.

Έργα, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο εμπορικό κέντρο, η αγοραστική κίνηση του οποίου έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, αρχικά λόγω της πανδημίας και μετέπειτα εξαιτίας της λειτουργίας του MetropolisMall. Όπως έχει προγραμματιστεί, εκτός από τα εγκαίνια, ο Νίκος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί και υπό κατασκευή αναπτυξιακά έργα, όπως τον χώρο των αποξηλωμένων εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και τις εργασίες για την Γ΄ φάση ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, στην περιοχή Ορόκλινης.

Όσον αφορά τα έργα που θα εγκαινιαστούν, ο ΠτΔ θα κόψει την κορδέλα στις καινούργιες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, στο ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, όπου θα εγκαινιάσει το οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί και τη νέα δημοτική αγορά. Νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Ζήνων, ενώ θα τελέσει και τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Παραδίδεται η αγορά

Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια καθυστέρηση, παραδίδεται επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα (23/1) στο Δήμο Λάρνακας το κτήριο της νέας δημοτικής αγοράς, στο τέρμα της οδού Ερμού. Αφού προέκυψαν χίλια μύρια προβλήματα κατά τα κατασκευαστικά έργαμε τον πρώτο εργολάβο (οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 με χρόνο αποπεράτωσης τους 18 μήνες), το έργο ανατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 σε δεύτερο εργολάβο, ο οποίος με την σειρά του προχώρησε στις αναγκαίες επιδιορθώσεις και στην ολοκλήρωση του κτηρίου.

Με την επίσημη παράδοση του κτηρίου στις δημοτικές αρχές, ουσιαστικά μπαίνει στην τελική ευθεία η πολυαναμενόμενη, για τους Λαρνακείς, λειτουργία της νέας αγοράς, αφού ήδη οι καταστηματάρχες έχουν προβεί στις δέουσες προετοιμασίες και είναι έτοιμοι να δεχθούν το κοινό.

Το κτήριο της δημοτικής αγοράς θ’ αποτελείται από το ισόγειο κι έναν όροφο. Στο ισόγειο θα στεγάζονται τα 20 καταστήματα, ενώ μία φορά την εβδομάδα θα λειτουργεί και υπαίθρια λιανική αγορά (παζάρι). Στο μεσοπάτωμα θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης, ενώ στην οροφή του κτηρίου θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου.

Send this to a friend