Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εφτά στο εδώλιο για τα επεισόδια στις Φοινικούδες
Εφτά στο εδώλιο για τα επεισόδια στις Φοινικούδες

Εφτά στο εδώλιο για τα επεισόδια στις Φοινικούδες

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εφτά άτομα, ασιατικής καταγωγής, έχουν κατηγορηθεί γραπτώς μέχρι σήμερα για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Θυμίζουμε, ότι από τα επεισόδια ένας 26χρονος ακρωτηριάστηκε σε δύο δάκτυλα, ενώ υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο.

Συνολικά τρία πρόσωπα, τα οποία τραυματίστηκαν από τα επεισόδια, εξακολουθούν να νοσηλεύονταιστο νοσοκομείο. Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι εξετάσεις σε σχέση με την υπόθεση συνεχίζονται και αναζητούνται και άλλα πρόσωπα, τα οποία φαίνεται να είχαν ανάμειξη στις συμπλοκές. Όταν οι έρευνες συμπληρωθούν, ο φάκελος της υπόθεσης θα καταχωρισθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και θα πάρει τον δρόμο της εκδίκασης.

Με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις Φοινικούδες, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι εδώ και καιρό έχει προβεί σε παραστάσεις προς τις αρχές ασφαλείας, ζητώνταςαυστηρότερη κι αν είναι δυνατόν μόνιμη αστυνόμευση στο παραλιακό μέτωπο, ειδικά τις ώρες αιχμής. Η Αστυνομία είχε ενημερωθεί για τα έκτροπα μεταξύ αλλοδαπών λίγη ώρα μετά την έλευση του νέου χρόνου.

Η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για δύο νεαρά άτομα τραυματισμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ένας 29χρονος έφερε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα και θλαστικά τραύματα στο χέρι, ενώ ο 26χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα στο κρανίο, θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και πλήρη ακρωτηριασμό τελευταίας φάλαγγας δύο δακτύλων.

Ο τελευταίος διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στις Φοινικούδες, με τους συμμετέχοντας σ’ αυτά να κρατούν επιθετικά όργανα, όπως ξύλα, λοστούς κ.α. Όταν έφθασε στο μέρος η Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη, η πλειοψηφία των ταραξιών το ‘βαλε στα πόδια κι εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Πάντως, οι εικόνες των επεισοδίων που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν περιποιούν τιμή για κανέναν, ιδιαίτερα για τη Λάρνακα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η παραλία των Φοινικούδων αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης του Ζήνωνα.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Ανδρέας Βύρας είπε ότι το 2022 οι επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων παρουσίασαν αυξημένη επισκεψιμότητα της τάξης του 20%-25% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας της περιοχής από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. «Είναι εικόνες που δεν πρέπει να δούμε ξανά στο παραλιακό μας μέτωπο», ανέφερε με νόημα ο Δήμαρχος Λάρνακας.

Send this to a friend