Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑ: Η ανάπλαση της πλατείας, η ανακαίνιση του Δημοτικού Μεγάρου και η καθυστέρηση
ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑ: Η ανάπλαση της πλατείας, η ανακαίνιση του Δημοτικού Μεγάρου και η καθυστέρηση

ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑ: Η ανάπλαση της πλατείας, η ανακαίνιση του Δημοτικού Μεγάρου και η καθυστέρηση

ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΟΥ
Μέχρι το Πάσχα υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Ένα έργο που ήδη παρουσιάζει καθυστέρηση 6-7 μηνών…

Ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί τα 3/4 του έργου, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού πυρήνα της πλατείας και μέρους του οδικού δικτύου που θα καλύψει η ανάπλαση της περιοχής.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, ο νέος χώρος στάθμευσης παρά την πλατεία χωρητικότητας 35 οχημάτων. Απομένει η ανάπλαση κάποιων δρόμων και πεζοδρομίων πέριξ της πλατείας που εφάπτονται της παλιάς εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου, ο περιβάλλοντας χώρος της οποίας θα ενοποιηθεί με την υπόλοιπη πλατεία.

«Οι κατασκευαστικές εργασίες είναι σ’ εξέλιξη και υπολογίζουμε ότι κοντά στο Πάσχα τ’ όλο έργο θα έχει ολοκληρωθεί για να παραδοθεί στο κοινό. Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο υποδομής που έχει γίνει στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, το οποίο θ’ αλλάξει εξ’ ολοκλήρου την όψη του πυρήνα του δήμου, μετατρέποντάς τον πιο ελκυστικό και προσβάσιμο», ανέφερε ο κ. Ανδρονίκου.

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού είναι έργο πολεοδομικό. Το κόστος του είναι ένα εκατομμύριο ευρώ, με την κυβέρνηση να καλύπτει τα 2/3 και τον δήμο το υπόλοιπο 1/3. Με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία, η ανάπλαση της πλατείας θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022…

Ο δήμαρχος είπε ότι κάποιες από τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν ήταν δικαιολογημένες.

Ανακαίνιση Δημαρχείου
———————————–

Παράλληλα, σ’ εξέλιξη βρίσκονται και οι κατασκευαστικές εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού μεγάρου Δρομολαξιάς – Μενεού.

Τα έργα που εκτελούνται αφορούν μερική επέκταση κι ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού μεγάρου, που είναι κτίσμα της δεκαετίας του 1990, με στόχο την λιγότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, τόσο για την ψύξη, όσο και για την θέρμανση, με την χρησιμοποίηση σύγχρονων υλικών.

Ο Κύπρος Ανδρονίκου ανέφερε ότι τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Απριλίου και το κόστος τους θα πλησιάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που θα διατεθεί από τα δημοτικά ταμεία.

«Αξιοθέατο» το AERO
——————————–

Στο μεταξύ, καμία εξέλιξη δεν προβλέπεται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δρομολαξιάς – Μενεού, με το θέμα του μισοτελειωμένου κτηρίου «Aero Center», το οποίο αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου στην πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, που εκδικάστηκε πριν από οκτώ χρόνια στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Ο κ.Ανδρονίκου είπε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το κτήριο αυτό, ούτε προβλέπει κάποια εξέλιξη για την ολοκλήρωση και αξιοποίησή του εντός του τρέχοντος έτους. Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης παρανόμων, ακόμα και για χρήση ναρκωτικών.

Send this to a friend