Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο δρόμος Ορόκλινης προς την τουριστική περιοχή και η Γ΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου
Ο δρόμος Ορόκλινης προς την τουριστική περιοχή και η Γ΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου

Ο δρόμος Ορόκλινης προς την τουριστική περιοχή και η Γ΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε πορεία υλοποίησης μπαίνει η ανακατασκευή του δρόμου που ενώνει τον πυρήνα της Ορόκλινης με την παραλιακή περιοχή του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Ο συγκεκριμένος δρόμος ξεκινά από το σημείο όπου βρίσκεται το κτήριο του κοινοτικού συμβουλίου και φτάνει μέχρι τον τοπικό αστυνομικό σταθμό και την πυροσβεστική.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα της Ορόκλινης, το οποίο, όμως, τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στον «πάγο», παρά την ραγδαία οικιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία πλέον παρουσιάζει μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης μετά και την μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Νεόφυτο Φακοντή, τα όποια προβλήματα υπήρχαν παλαιότερα έχουν ξεπεραστεί και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει αποτύπωση του δρόμου από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Στη συνέχεια το Τμήμα Πολεοδομίας θα προχωρήσει σ’ επικαιροποίηση των σχεδίων και θ’ ακολουθήσει η προκήρυξη των προσφορών.

Όπως είπε ο κ.Φακοντής, ο δρόμος αυτός είναι πολυσύχναστος, αφού εκτιμάται πως τον χρησιμοποιούν ημερησίως περισσότερα από δέκα χιλιάδες οχήματα.

Σύμφωνα με τα σχέδια, θα γίνει διαπλάτυνση κι ευθυγράμμιση του δρόμου, που θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης, ενώ θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομοι. Στόχος είναι ο δρόμος να ενωθεί με το μεγάλο έργο ανακατασκευής της τρίτης φάσης του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 30 μήνες.

Η Γ΄ φάση του πεζόδρομου

—————————————

Παράλληλα, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει και η τρίτη φάση του παραλιακού πεζόδρομου της Ορόκλινης, που ξεκινά από το εστιατόριο «Χρυσό Ψάρι» και θα φτάσει μέχρι τις εγκαταστάσεις υγραερίου, οι οποίες αναμένεται να κατεδαφιστούν την ερχόμενη άνοιξη.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι ο πεζόδρομος της Ορόκλινης να ενωθεί με άλλο πεζόδρομο που θα κατασκευάσει ο Δήμος Λάρνακας, έτσι ώστε να υπάρξει σύνδεση μέχρι το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Ό

πως πληροφορούμαστε, η τρίτη φάση του πεζόδρομου θα έχει συνολικό μήκος περίπου ενάμισι χιλιομέτρου και θα ξεκινά από το ξενοδοχείο «Lebay», όπου τερματίστηκε η δεύτερη φάση.

Το έργο είναι πολεοδομικό και τα αρχιτεκτονικά σχέδια έχουν ολοκληρωθεί. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι διαδικασίες για τη λήψη συγκατάθεσης από τους ιδιοκτήτες γης που επηρεάζονται.

Εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα, θα ακολουθήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα κατασκευαστικά έργα. Οι δύο νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που ανεγέρθηκαν πρόσφατα στην Ορόκλινη, το Radisson Beach Resort και το Mercure Beach, σε συνδυασμό με τα εξωραϊστικά έργα που έγιναν στην παραλία (φωτισμός, παιδότοπος, όργανα γυμναστικής, φύτευση φοινικόδεντρων), έχουν καταστήσει την περιοχή δημοφιλή προορισμό για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

 

Send this to a friend