Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκίνησαν οι εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων στη λεωφόρο Αγίων Αναργύρων Λάρνακας
Ξεκίνησαν οι εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων στη λεωφόρο Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

Ξεκίνησαν οι εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων στη λεωφόρο Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Αυτοψία» σε δύο αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σ’ εξέλιξη διενήργησαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), Αντρέας Βύρας και Άγγελος Χατζηχαραλάμπους αντίστοιχα, προκειμένου να ενημερωθούν από την  συντονίστρια και τον μηχανικό των έργων για την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών.

Πρόκειται για τα πρώτα από μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων του ΣΑΛ, που θα συγχρηματοδοτηθούν με συνολικό ποσό 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα καλύψουν περιοχές της Λάρνακας, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών.

Ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρει ότι στις 3 Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής συστήματος ομβρίων υδάτων στην κυκλική λεωφόρο στους Αγίους Αναργύρους, μέσα στα πλαίσια του κατασκευαστικού Συμβολαίου C20Α.

Το έργο, που είναι αξίας πέραν των δύο εκατομμυρίων και θα έχει διάρκεια 12 μήνες, αφορά την κατασκευή 3,4χλμ. αγωγών ομβρίων υδάτων για εξυπηρέτηση της λεκάνης απορροής δυτικά της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων.

Θα καλύψει την λεωφόρο Αγ. Αναργύρων, από το ύψος της κυκλικής λεωφόρου μέχρι τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, καθώς και την περιοχή δυτικά της λεωφόρου συμπεριλαμβανομένου και του οικισμού Αγ. Αναργύρων.

Το νέο δίκτυο θα καταλήξει και θα συνδεθεί στο υφιστάμενο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται η κατεδάφιση υφιστάμενων οχετών της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων που υπολειτουργούν και η αντικατάστασή τους με νέο δίκτυο.

 

Στην Αλ. Παναγούλη

—————————-

Εξάλλου, από τις 9 Νοεμβρίου 2022 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής συστήματος ομβρίων υδάτων στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, στα πλαίσια του κατασκευαστικού Συμβολαίου C20Β.

Το έργο είναι αξίας σχεδόν δύο εκατομμυρίων και θα διαρκέσει 11 μήνες. Αφορά την κατασκευή 3,1χλμ. αγωγών ομβρίων υδάτων για εξυπηρέτηση της λεκάνης απορροής πέριξ της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη.

Θα καλύψει τις περιοχές στις δύο πλευρές της λεωφόρου, από το ύψος της λεωφόρου Παναγιώτη Κανελλόπουλου μέχρι το υφιστάμενο αντλιοστάσιο ομβρίων S8, παρά  τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού.

Το αντλιοστάσιο S8 του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας εκβάλλει στο υφιστάμενο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

Για την εκτέλεση των έργων C20A και C20B το ΣΑΛ υπέγραψε από τον περασμένο Οκτώβριο συμβόλαια συνεργασίας με την εργοληπτική εταιρεία S. HADJICHRISTOFI CONSTRUCTION LIMITED.

Εντός Ιανουαρίου προγραμματίζεται η έναρξη ενός ακόμα αντιπλημμυρικού έργου που θα εξυπηρετήσει τη λεκάνη απορροής μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης (περιοχή Καλιφάτζια).

Παράλληλα, το ΣΑΛ ενημερώνει ότι σύντομα ολοκληρώνεται η αξιολόγηση του διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων που θα καλύψουν την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

 

Send this to a friend